[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Aston Martin Vanquish Volante

Nieuws: Aston Martin Vanquish Volante

Officieel: Aston Martin Vanquish Volante

19.06.2013

Aston Martin durft wel met deze gewaagde kleurstelling. Ach, ook al hadden de Britten deze kakelverse Vanquish Volante in knalgeel met felrood interieur gelanceerd, dan was het nog een beauty geweest.

Kaak-ontwrichtend mooi vinden we de nieuwe Aston Martin Vanquish Volante. Dat kan haast ook niet anders, want de auto wijkt qua design niet bijster veel af van zijn voorganger, de DBS Volante, en dat vonden we ook al een Britse schone.

14 seconden
Op z'n mooist is de Vanquish Volante wanneer de automatisch inklapbare softtop opgeborgen is onder de tonneau-cover. Vanuit gesloten toestand duurt dat 14 seconden. Sluiten neemt eenzelfde tijd in beslag. Aston Martin laat verder weten dat de stoffen kap bestaat uit drie lagen en dat de kofferruimte nog altijd 279 liter bedraagt wanneer er open gereden wordt.

Bijna 300 km/h
Qua techniek logischerwijs geen verrassingen. De Volante is onderhuids krek eender aan de dichte Vanquish en dat betekent dat er voorin de neus een serieuze 6.0 liter V12 huist die 573 pk en 620 Nm naar de achterwielen kan sturen. Doe je dat vanuit stilstand in een keer, dan katapulteert de Volante je in 4,1 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 295 km/h.

14% stijver
Kenners hebben het vast al opgemerkt; de Vanquish Volante is niet langzamer dan de coupé. Aston Martin is daar bijzonder trots op, evenals op het feit dat ze elkaar maar 9 kilogram schelen. Dat praat echter niet goed dat de Volante nog altijd een stevige 1.844 kilogram weegt.
Om te kunnen voldoen aan de prestaties van zijn dichte broer is de carrosserie van de Volante geheel opgetrokken uit koolstofvezel en het chassis 14% stijver in vergelijk met zijn voorganger. Bovendien is de balans tussen de voor- en achterkant zo goed als perfect met een 51:49-verhouding. Specifiek afgestelde veren en adaptieve dempers (met drie modi: Normal, Sport en Track) dragen bij aan de prestaties op zowel de openbare weg als het circuit. Keramische remmen van Brembo garanderen voldoende stopkracht.

Rond 3,5 ton
De Aston Martin Vanquish Volante zal tegen het einde van dit jaar verkrijgbaar zijn. Wat de cabriolet gaat kosten is nog niet bekend, maar reken op een prijs rond de drieënhalve euroton. De coupé is er namelijk vanaf € 333.965,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model