[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin Vanquish Carbon Edition

Nieuws: Aston Martin Vanquish Carbon Edition

Black Beauty: Aston Martin Vanquish Carbon Edition

11.09.2014

Een Carbon Edition van Aston Martin kunnen we scharen onder de oude recepten. Neem een model en steek hem in een zwart (carbon) jasje. Ditmaal is de Vanquish in dit sinistere maatpak gehesen en toch lopen wij acuut weer te watertanden.

Het is puur optische opsmuk. In vergelijking met de standaard Vanquish is er onderhuids niets veranderd. Maar was dat wel zo nodig dan? Voorin ligt de 576 pk opwekkende 6.0 liter V12. Hij perst er 630 Nm uit welke worden getemd door de Touchtronic III automatische transmissie met acht verzetten. Met behulp van Launch Control klaart de Vanquish Carbon Edition de sprint van 0 naar 100 km/h in ongeveer vier tellen. Dit geldt voor zowel de Coupe (3,8 seconden) als de Volante (4,0 seconden). De twee varianten zijn alleen verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Alles in zwart
Op de Carbon-uitvoeringen is volop gebruikt gemaakt van, inderdaad carbon. Van buiten en van binnen is het materiaal op talloze plekken terug te vinden. De splitter is van carbon, net als de diffusor en in het interieur zien we in dit materiaal uitgevoerde schakelflippers en talloze details.
Om de auto een zwarte meesteres te maken, zijn veel exterieurdetails eveneens afgewerkt in die kleur. De raamlijsten zijn in plaats van glinsterend chroom uitgevoerd in zwart, de 20 inch 10-spaaks velgen zijn zwart en zelfs de ‘wenkbrauwen’ van de koplampen zijn donker. Wie wat kleur wil op de Carbon Edition kan dit op subtiele manieren doen door bijvoorbeeld de remklauwen en schakelflippers in opvallend rood of geel uit te voeren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model