Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Aston Martin Valkyrie heeft 1.130 pk

Nieuws: Aston Martin Valkyrie heeft 1.130 pk

'Aston Martin Valkyrie krijgt V12 met KERS, goed voor 1.130 pk'

27.06.2017

De Aston Martin Valkyrie is een van de meest brute auto's die de wereld ooit gezien heeft, maar keiharde details ontbreken helaas nog. Alhoewel...

Road & Track weet op basis van goed ingevoerde bronnen te melden wat we onder de motorkap van het straatlegale monster kunnen vinden. De V12 van Cosworth zou tegen de 1.000 pk moeten leveren en wordt gekoppeld aan een KERS, zoals we dat kennen uit de Formule 1.

130 pk extra
Dat systeem zorgt voor nog eens 130 pk, waarmee het totaal op 1.130 pk komt. Een indrukwekkend getal, zeker als je weet dat de Valkyrie slechts 1.030 kilogram weegt. De hypercar heeft dus meer dan één pk per kilogram.

Circuitracer
Als de straatlegale versie niet hardcore genoeg is, dan kun je altijd nog gaan voor de circuitvariant. Die krijgt een geavanceerder aerodynamicapakket, inclusief grote achtervleugel en splitter. Daarnaast ligt-ie dichter op het asfalt en moet deze versie op Silverstone net zo snel zijn als een LMP1-bolide.

Exclusief
Aston Martin produceert slechts 150 straatlegale exemplaren, 25 exemplaren mogen alleen het circuit op. Dat maakt 'm een stuk exclusiever dan de Porsche 918 Spyder (918 stuks), de LaFerrari (500 stuks) en de McLaren P1 (375 stuks), dus het zal je niet verbazen dat de hele productie al verkocht is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model