Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin V8

Nieuws: Aston Martin V8

Aston Martin en AMG gaan samenwerken

25.07.2013

De geruchten gingen al rond, maar Aston Martin en AMG hebben zojuist officieel hun samenwerking aangekondigd. De Duitsers zullen naar verluidt zowel motoren als elektronica gaan leveren aan de Britse fabrikant om zodoende kosten te drukken.

Waar Ferrari en Maserati kunnen rekenen op de resources van moederconcern Fiat en Lamborghini in de schappen van Audi mag shoppen moet Aston Martin alles op eigen houtje ondernemen. En dat valt niet mee. De fabrikant heeft recent gelukkig nog een flinke kapitaalinjectie gekregen, maar er is meer voor nodig om in deze tijden van schaalvergroting te overleven. Zodoende heeft het Britse sportautomerk nu de handen ineengeslagen met AMG.

V8 en elektronica
De overeenkomst zal erop gericht zijn om samen te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe V8-motor voor toekomstige producten van Aston Martin. Ongetwijfeld zal de basis daarvan uit de schappen van AMG komen, die hebben immers pas een nieuwe V8 gepresenteerd. De fabrikant geeft echter wel aan dat het gaat om een speciaal op maat gemaakte motor. Daarnaast zal Aston Martin gebruik mogen gaan maken van Mercedes´ kennis en ervaring op het gebied van auto-elektronica, zeker tegenwoordig een zeer kostbaar onderdeel van een ontwikkelingsproces.

5%
Met de overeenkomst krijgt Daimler, het moederconcern van Mercedes en AMG, 5% van de aandelen van Aston Martin in handen. Ze krijgen geen stemrecht, maar zullen ongetwijfeld wel alles in het werk stellen om Aston Martin naar een hoger plan te helpen. Wederom een stap in de goede richting voor het merk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model