Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin V12 Zagato

Nieuws: Aston Martin V12 Zagato

150 stuks van Aston Martin V12 Zagato

29.08.2011

Aston Martin beklonk hun 50-jarige relatie met designhuis Zagato met de V12 Zagato. Op het Concours d´Elegance Villa d´Este verlekkerde men zich aan de bloedstollende sportwagen die meteen de award voor mooiste concept in de wacht sleepte. Dat vroeg om meer, en dat krijgen we.

De conceptversie en waarschijnlijk ook de twee race-uitvoeringen zullen na diverse optredens hun weg vinden naar het museum. Wij hopen, en zo ook Aston Martin en Zagato, dat de straatlegale V12 Zagato niet zo'n leven is beschoren, hoewel een maximaal aantal van 150 te bouwen exemplaren daartoe wel naar hint. Een perfect onderhouden exemplaar zal met een dergelijke oplage namelijk op termijn wel eens een lucratieve investering kunnen zijn.

Spoiler
Op de bijgevoegde afbeeldingen is te zien hoe de Aston Martin V12 Zagato voor consumenten er uit komt te zien. De spoiler achterop ontbrak op de studie en lijkt een enigszins afbreuk te doen aan het gelikte design van de auto, maar zal vast noodzakelijk zijn om voldoende neerwaartse druk op de achteras te generen. Een output van 517 pk en 570 Nm uit een 6.0 liter blok is dan wat veel om enkel aan de koets over te laten.

Half miljoen
De bouw van de V12 Zagato zal begin volgend jaar zomer starten nadat de eerste eigenaren 330.000 pond hebben overgemaakt aan de Britse sportwagenfabrikant. Vervolgens komen daar nog verschuldigde belastingen bij bovenop. In Nederland zou de V12 Zagato dus ongeveer een half miljoen euro gaan kosten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model