Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Aston Martin V12 Vantage RS

Nieuws: Aston Martin V12 Vantage RS

600 pk

18.12.2007

Aston Martin presenteert de V12 Vantage RS, de snelste accelererende Aston Martin ooit. Het model is gebaseerd op de V8 Vantage, maar voorzien van flink wat meer vermogen. Onder de kap ligt een 600 pk sterke V12 die de V12 Vantage RS bloedstollende prestaties geeft.

Aston Martin draait op ongekende hoge snelheid. De afgelopen jaren presenteerde de Engelse sportautobouwer het ene nieuwe model na het andere. Als kers op de taart onthulde Aston Martin de V12 Vantage RS. Officieel luister het model nog naar de naam conceptcar, maar de fabrikant heeft al aangegeven een kleine productie in overweging te nemen. Daarbij zal een fors prijskaartje de exclusiviteit van het model moeten benadrukken.

Carbon

Foto's: Nieuws Aston Martin V12 Vantage RSDe basis voor de V12 Vantage RS is uiteraard de inmiddels veelgeprezen V8 Vantage. Maar daar werd het nodige aan veranderd. Net als bij de DBS werden de motorkap en de achterklep gemaakt van het lichte maar supersterke carbon. Bovendien monteert Aston Martin keramische remschijven en werden tal van andere onderdelen vervangen door lichtgewicht exemplaren. De auto weegt daardoor dan ook niet meer dan 1.600 kg.

Aerodynamica

Foto's: Nieuws Aston Martin V12 Vantage RSMaar het is niet alleen het gewicht dat Aston Martin wist te verbeteren. Ook de aërodynamica werd grondig herzien. Zo werd een nieuwe motorkap ontworpen om extra koeling naar de motor te leiden, pasten de ingenieurs de voorspoiler aan voor meer neerwaartse druk en monteert Aston Martin een uitklapbare spoiler op de achterklep. Tot slot zien we ook speciale luchtinlaten voor koeling van de remmen.

600 pk sterke V12

Foto's: Nieuws Aston Martin V12 Vantage RSHet meeste geweld vinden we onder de motorkap. De 6.0 liter V12 uit de inmiddels niet meer leverbare Vanquish S levert in de V12 Vantage RS een vermogen van maar liefst 600 pk bij 6.250 tpm. Het maximum koppel van 690 Nm is bij 5.000 tpm volledig beschikbaar. Wie al dit pk-geweld in de strijd gooit zal in slechts 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten. De 160 km/h wordt vanuit stilstand al na 8,5 seconden bereikt. Daarmee is dit de snelst accelererende Aston Martin ooit gebouwd.

Beperkte productie

Zoals gezegd overweegt Aston Martin een beperkte productie van de V12 Vantage RS. Dat hangt echter af van de reactie van de klant. Ga er gerust van uit dat deze positief is en dat de V12 Vantage RS volgend jaar in productie zal gaan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model