Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin V12 Vantage Roadster

Nieuws: Aston Martin V12 Vantage Roadster

Aston Martin V12 Vantage Roadster

19.12.2011

Hoe tijdloos mooi ook, Aston Martins hebben niet het eeuwige leven. De V8 Vantage siert al sinds 2005 de wegen, en na een Roadster plus een V12 Vantage lijkt de rek er langzamerhand toch wel uit. “Echt niet!”, zegt Aston Martin. Althans, als we de geruchten moeten geloven komt er nog een V12 Roadster.

De Aston Martin V12 Vantage Roadster zou volgens GTspirit.com, die met de Aston's CEO Ulrich Bez sprak, schitteren op de Autosalon van Genève. Die autoshow vindt begin maart plaats. De sportwagenfabrikant lijkt dus wel degelijk enige haast te hebben met de lancering van de zoveelste variant op basis van de kleinste Vantage en geeft daarmee het signaal af dat het model technisch toch eigenlijk best achterop begint te raken. 'Maar nu het nog kan, doen!' moet Aston Martin hebben gedacht.

Logische specificaties
Het zit er dik in dat de open versie niet meer en minder is dan een V12 Vantage met een stoffen kap. Kortom, een 6.0 liter twaalfcilinder met 510 pk en 570 Nm zal dan dienst doen als aandrijflijn waarmee de Roadster in zo'n vier tellen naar de honderd kan accelereren. De topsnelheid zou om en nabij 300 km/h moeten kunnen liggen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model