Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin V12 Vantage GT3

Nieuws: Aston Martin V12 Vantage GT3

V12 Vantage GT3 naar de Nürburgring

14.05.2012

Met nog een maand te gaan tot de de 24 uur van Le Mans draait het langeafstandracen weer op volle toeren. Opwarmertje voor de legendarische race is de 24 uur van de Nürburgring die aankomend weekend op het programma staat.

Met de 24 uren van de Nürburgring in zicht heeft Aston Martin z´n nieuwe strijdros alvast bestickerd. De 1.250kg wegende V12 Vantage GT3 neemt de fakkel over van de DBRS9 en levert 600 pk en ongeveer 680 Nm trekkracht. Hij heeft een kortere wielbasis dan z´n voorganger en de motor werd dichter bij de grond geplaatst om het zwaartepunt te verlagen.

Techniek
De sequentiële zesbak is gekoppeld aan een dry sump-systeem (door middel van een aandrijfas in koolstofvezel) en de tractiecontrole en ABS zijn uitvoerig aangepast aan de race-eisen. Aston Martin zelf zet dit jaar vier fabrieksauto´s in: de V12 Vantage GT3 in tweevoud, een V12 Zagato in dezelfde trim en een V8 Vantage.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model