Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin Lagonda

Nieuws: Aston Martin Lagonda

'Aston Martin Lagonda springlevend'

21.05.2012

Aston Martin heeft weer eens iets van zich laten horen rond hun wens om het merk Lagonda nieuw leven in te blazen. Sterker nog, het project schijnt zelfs de volle aandacht te hebben. Met dank aan Bentley en Lamborghini.

Twee jaar geleden liet Aston Martin, dat al meer dan vijftig jaar eigendom is van het exclusiviteitsmerk, weten dolgraag Lagonda te willen laten herleven. Met de op de Autosalon van Genève getoonde Lagonda Concept, een kolossale SUV, werd de eerste stap richting deze herrijzenis gezet. Kort daarna werd het alweer stil, niet in de laatste plaats omdat Aston Martin eerst investeerders moest zien te vinden voor de financiering van het project. Die zijn gevonden zo blijkt, want Aston Martin-baas Ulrich Bez laat tegenover Autocar weten dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan een vervolg van de eerder getoonde SUV. 'In het komende jaar zal deze worden onthuld', zo vertelt de topman. 'Een tweede model, een sedan, zit in het vat.

Bentley
Als we Bez moeten geloven hebben we het deels aan Bentley te danken dat Lagonda momenteel bij Aston Martin de volle aandacht krijgt. Hun onlangs gepresenteerde en tevens met gemengde gevoelens ontvangen EXP 9 F Concept moedigde extra aan om binnen afzienbare tijd Lagonda te laten terugkeren. Toen Lamborghini met de Urus liet zien ook in het segment van gigantische, zeer luxueuze en snelle SUV's te stappen wist Aston Martin het zeker: er moet vaart achter het project gezet worden.
Een andere reden dat er prompt enige haast is, is omdat de markt voor supersportwagens niet bijster hard meer groeit. Ook in opbloeiende landen als China, Rusland en India is het hoogtepunt wel bereikt. De vraag van topklasse SUV's daarentegen blijft maar stijgen. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met de praktische voordelen van deze auto's en de eigenschap dat ze bij uitstek geschikt zijn om te laten zien dat je geld hebt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model