Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin DBZ Centenary Collection

Nieuws: Aston Martin DBZ Centenary Collection

Double-Bubble: Aston Martin wil 7 miljoen euro voor DBZ Centenary Collection

26.03.2019

Toch handig, die Inhaakkalender 2019. Aston Martin gebruikt hem voor het binnenharken van wat extra geld. Het jubileum waar dit keer bij stilgestaan moet worden? Het honderdjarig bestaan van Zagato. Ter ere waarvan Aston Martin de DBZ Centenary Collection presenteert.

'Collection' inderdaad. Want voor 7 miljoen euro, exclusief belastingen, krijg je niet één, maar twee verjaardagscadeautjes: de DB4 GT Zagato Continuation en de DBS GT Zagato. Aston Martin bouwt ze in een oplage van negentien stuks, omdat van de allereerste DB4 GT Zagato tussen 1960 en 1963 ook maar negentien exemplaren zijn geproduceerd. Later kwam daar nog vier Sanction II Zagato's (1988) en twee Sanction III Zagato's (2000) bij.

Typisch Zagato-design
De 'nieuwe' DB4 GT Zagato Continuations worden al in het laatste kwartaal van dit jaar aan kopers afgeleverd. Daarna moeten de gelukkigen nog een jaar wachten op de DBS GT Zagato, die uiteraard is gebaseerd op de DBS Superleggera. Hij krijgt een typisch Zagato-design, met een double-bubble-dak en een achterzijde die wat weg heeft van de Vanquish Zagato, waarvan in de afgelopen jaren vier uitvoeringen zijn gepresenteerd: de coupé, Volante, Speedster en Shooting Brake.

Zestig jaar samenwerking
De samenwerking tussen Aston Martin en Zagato begon zo'n zestig jaar geleden met de DB4 GT Zagato. Daarna sloegen de twee de handen ineen voor de V8 Zagato (1986 – 1990), DB7 Zagato (2002 – 2003), DB AR 1 (2003 – 2004) en V12 Zagato (2012). Ter ere van zijn honderdjarige bestaan onthulde Aston Martin in 2013 de door Zagato getekende DB9 Spyder Centennial en DBS Coupé Centennial. Een jaar later volgde de Virage Shooting Brake.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model