Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin DBS Superleggera Volante

Nieuws: Aston Martin DBS Superleggera Volante

Aston Martin DBS Superleggera Volante is fraai in het kwadraat

25.04.2019

Om met Gerard Cox te spreken: 't is weer voorbij die mooie zomer. Althans, als deze nieuwe DBS Superleggera Volante op de markt komt. Want de levering van de fraaie open Aston Martin start pas later dit jaar.

Want fraai, dat is 'ie. Wat ons betreft is de DBS Superleggera qua design beter geslaagd dan de DB11 waarop hij gebaseerd is en dat geldt ook voor de Volante. Hij heeft een prachtige gestrekte lijn, met een agressief front en een stijlvolle, bijna minimalistische achterzijde. Zijn lage stoffen kap gaat in 14 seconden open, in 16 seconden dicht en is te krijgen in maar liefst acht verschillende kleuren.

Superlicht
De naam Superleggera – wat 'superlicht' betekent in het Italiaans – is voor de bijna 1700 kilogram wegende coupé al lachwekkend, maar voor de Volante nog meer. De machine gaat dankzij de nodige verstevigingen richting de 1900 kilogram en moet dus iets inleveren op de sprint naar 100 km/h. Hij doet er 3,6 seconden over, waarmee hij 0,2 seconde 'langzamer' is dan de dichte DBS.

Epische soundtrack
Het voordeel van het cabriodak is dat je de diepe Brian Blessed-brul van de 5,2 liter twinturbo V12 nog beter kunt horen. De krachtcentrale pompt er 725 pk en 900 Nm uit. Wat in de DBS Superleggera Volante (en ook in de coupévariant) goed is voor een topsnelheid van 340 km/h. Hij produceert dan 177 kilogram aan downforce, wat slechts 3 kilogram minder is dan de coupé.

WLTP-cyclus
De gulzige twaalfcilinder van de DBS is gekoppeld aan een achttraps automaat van ZF en is zowaar uitgerust met een start/stop-systeem. Desondanks moet je van het verbruik niet te veel verwachten. Op de WLTP-cyclus schopt de Aston Martin het tot 1 op 7, dus kom je met een beetje enthousiaste gasvoet aan 1 op 4. Al zullen de kopers daar vast niet wakker van liggen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model