Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin DB10

Nieuws: Aston Martin DB10

Diepe zakken nodig bij veiling Aston Martin DB10

29.01.2016

Binnenkort is het zover: één Aston Martin DB10, die is gebruikt voor de James Bond-film Spectre, wordt geveild. Sinds dat is aangekondigd zitten verzamelaars in spanning af te verwachten met welk bedrag ze ongeveer rekening moeten houden. Wel, dat is nu bekend gemaakt.

Tien DB10's bouwde Aston Martin voor Spectre en slechts drie daarvan zijn niet naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Maar slechts één nog overgebleven exemplaar gunt de Britse sportwagenbouwer aan iemand onder het gepeupel. Om precies te zijn de hoogste bieder tijdens een veiling die op 18 februari bij het bekende Londense veilinghuis Christy's zal plaatsvinden.

Diepe zakken
Dat de betreffende DB10 hoog zou worden ingezet was op voorhand te verwachten. Wat wil je bij zo'n zeldzaamheid, een beladen merkembleem op de motorkap en de wereldwijde aandacht voor diens optreden in de meest besproken prent van de laatste jaren.Saillant detail: de DB10 in kwestie is nooit ingezet voor opnames, maar enkel voor promotie-doeleinden. Niettemin blijft de auto uniek. Maar dat de geschatte opbrengt tussen één en anderhalf miljoen pond (zo'n 1,3 tot 2 miljoen euro) ligt, komt toch wel een beetje uit de lucht vallen.
De afgelopen periode zijn er immers heel wat 'gewichtigere' bolides voor minder afgehamerd. Auto's met een glorieuze (autosport)historie of een ander rijk verleden. Toch willen we gegadigden vragen zich niet in te houden bij het bieden. De volledige opbrengst gaat namelijk naar het Internationale Rode Kruis.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model