Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin Cygnet

Nieuws: Aston Martin Cygnet

Aston Martin iQ in de maak

30.06.2009

Groot nieuws uit Engeland. Aston Martin gaat vreemd. Het Britse merk is bezig met het ontwikkelen van een luxe stadsauto op basis van de Toyota iQ. Maak kennis met de Cygnet!

Aston Martin is druk bezig aan een nieuwe auto. Dit keer geen elegante sportwagen met minstens acht cilinders onder een lange motorkap, maar een compacte stadsauto. Als basis dient de Toyota iQ. Natuurlijk zal het niet de bedoeling van Aston Martin zijn om een 'gewone' stadsauto te maken. De makers willen namelijk met deze Aston Martin iQ dé exclusieve oplossing bieden om in luxe en stijl de stad te ontdekken.

DBS meets Cygnet
Aston Martin CygnetAston Martin heeft nog veel werk te verrichten voordat het compacte model de straten kan sieren. Maar mocht de auto vermarkt gaan worden dan heeft het Britse merk werkelijk een uniek aanbod in huis. Welke fabrikant verkoopt onder zijn eigen merknaam nu (sport)auto´s van de bovenste plank en kan ook een auto aan de ´onderkant´ (het model zal wel niet goedkoop worden) aanbieden.

Slimme truc
Wij hebben zo onze bedenkingen bij de komst van zo´n compacte Aston Martin. Zou het merk hier bezig zijn met een uniek concept of is de 'Aston Martin iQ' een slimme truc? Door de Toyota iQ in productie te brengen als zijnde een Aston Martin Cygnet kan het merk relatief eenvoudig aan de toekomstig vereisde gemiddelde emissie-eisen per fabikant voldoen. Een interessant ontwikkeling dus.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model