[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin AM310

Nieuws: Aston Martin AM310

Aston Martin AM310 gepresenteerd

29.05.2012

Rood is de themakleur tijdens Concours d’Eleganza Villa d’Este 2012. Zowel de gisteravond al prijsgegeven BMW Zagato Coupé als deze AM310 van Aston Martin is in dieprood gehuld. Maar ook zilvergrijs had deze mogelijke opvolger van de DBS niet misstaan.

De Aston Martin DBS loopt op zijn laatste benen en de Britten hebben tijdens het Concours d´Eleganza een onverwachte blik in de toekomst gegeven met de AM310. Dit zou namelijk zomaar eens een voorloper kunnen zijn van wat het nieuwe topmodel moet worden in het gamma van de beroemde autobouwer. Deze potentiële DBS-opvolger heeft duidelijk DNA meegekregen van de One-77, de superexclusieve hypercar die in 2009 het levenslicht zag. Vooral de ver doorlopende zij-luchtinlaten en de achterlichten zijn een duidelijke verwijzing naar de One-77. De neus is in lijn met de overige Astons, de koplampen lijken van de Rapide gekopieerd te zijn.

V12-power
Downsizing mag dan een Engels woord zijn, op het Aston Martin-hoofdkwartier is het waarschijnlijk uit het woordenboek geschrapt. Deze concept beschikt namelijk nog altijd over de beroemde V12 die hoogstwaarschijnlijk de 550 pk gaat passeren, details weigert Aston Martin echter te verstrekken. De echte vooruitgang zit hem in de gebruikte materialen. Grote delen van het chassis en het koetswerk is opgetrokken uit koolstofvezel en dat heeft natuurlijk grote voordelen voor zowel stijfheid als gewichtsbesparing. Het interieur van de AM310 heeft Aston Martin angstvallig afgeschermd, de grote veranderingen die hier verwacht worden willen de Britten nog even geheim houden.

Feest
Volgend jaar bestaat Aston Martin 100 jaar en de DBS-opvolger moet hét feestnummer worden. De lancering van het nieuwe model wordt in augustus verwacht zodat de productie in 2013 van start kan gaan. Ondertussen wordt ook nog altijd hard gewerkt aan de opvolger van de DB9, die ook voor het einde van 2013 gepland staat. Dubbel feest dus.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model