[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin AM-RB-001

Nieuws: Aston Martin AM-RB-001

Aston Martin en Red Bull showen hypercar AM-RB-001

07.07.2016

Aston Martin en Red Bull Racing beloofden samen met iets spectaculairs te komen en daar was niets aan gelogen. Dit is de AM-RB-001 die bol staat van de F1-techniek en wel eens de nieuwe maatstaf onder de hypercars kan zijn.

Aston Martin en Red Bull Racing willen de AM-RB-001 nog een beetje mysterieus houden, dus alle details worden nog niet prijsgeven. Maar dat de auto tot grootse daden in staat zal zijn, valt niet te betwisten op basis van zijn extreme uiterlijk alleen al.

Andrain Newey
De AM-RB-001 is zichtbaar gebouwd om door de wind te klieven. F1-goeroe Adrian Newey, die heel wat succesvolle Formule-bolides op zijn naam heeft staan, is grotendeels verantwoordelijk hiervoor, net als voor de gamse aandrijflijn.

Van twee walletjes
Toch, ondanks dat het design anders doet vermoeden, is de AM-RB-001 niet bedoeld als volbloed racer. Net als de Bugatti Chiron eet hij liever van twee walletjes. Oftewel, een bloedsnelle GT voor alledag en een beest op het circuit als het moet. Ja, je leest het goed: de AM-RB-001 mag gewoon de openbare weg op!

Nieuwe V12
Het hart wordt gevormd door een atmosferische V12. Die is volgens Aston Martin gloednieuw en hoogtoerig van karakter. Hoeveel vermogen het twaalfcilinderblok kan opwekken wordt nog niet verklapt. De enige eis die de beide partners in crime zichzelf hebben opgelegd is dat de motor voldoende kracht moet kunnen leveren om aan een gewicht/pk-verhouding van 1 pk per kilo te geraken. En laat het nu zo zijn dat de AM-RB-001 naar verluidt onder 1.000 kilogram duikt. Hmm, bij Koenigsegg zullen ze nu vast vol in spanning zitten. Hun One:1 wordt naar de kroon gestoken.

Aansluiten in de rij
Aston Martin is voornemens tussen de 99 en 150 exemplaren te bouwen, waarvan 25 speciaal voor circuitgebruik. Overigens zijn de prototypes bij dit (gelimiteerde) aantal inbegrepen.De productie vindt plaats op de lijn waar eerder de One-77 werd gebouwd en in de loop van 2018 moeten de eerste exemplaren van de band rollen. Tegen welk prijskaartje? Dat is nog niet bekend, maar al wel wordt een bedrag van tegen de 3 miljoen pond gefluisterd. Per stuk, welteverstaan. Toch is dit kennelijk geen enkel probleem voor velen, want de rij gegadigden die zich reeds bij Aston Martin hebben gemeld overstijgt nu al de oplage ruimschoots.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model