Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Arden MINI

Nieuws: Arden MINI

Nieuwe Arden MINI de mooiste tot nu toe?

30.06.2009

Arden laat de crème de la crème van de Engelse automobielindustrie voorlopig voor wat ze zijn en gaat de laatste tijd helemaal los op de MINI. Na de race-versie, gaat Arden bij hun tweede MINI meer op de chique toer.

Arden maakt met deze getunede MINI een diepe indruk op ons achter. Want om eerlijk te bekennen getuigen de eerdere creaties van de Duitse tuner (op basis van grotere Britse modellen) niet altijd van smaak. Dat is met deze MINI wel anders. Wat een fraaie auto, zeg! Dit is misschien wel de mooiste MINI die we tot nu toe zijn tegengekomen. Hoewel die van Aznom ook meedoet in de race.

Lichtgewicht wielen
Arden MiniAan de hand van deze twee mooiste MINI kunnen wij toch wel concluderen dat een getunede MINI het beste tot zijn recht komt als deze een elegante uitstraling heeft. Het blijft toch een Brit, nietwaar?! Chique betekent in het geval van de Arden MINI een atletisch ogend exterieur met handgemaakte grille van RVS en chroom en een set fraaie 18 inch wielen. Deze zijn eveneens met chroom bewerkt en wegen slechts 6,9 kilogram per stuk.

Subliem binnenwerk
Arden MiniHet interieur is het werkelijk een feest voor het oog. De two-tone kleurstelling knalt letterlijk in je ogen. Arden heeft dan ook alle registers opengetrokken om dit resultaat te boeken. Zo zijn bijna alle panelen bekleed met fijn leder of alcantara, en heeft het daar waar het kan de boel afgewerkt met pianolak. Subliem!

Power erbij
Onder de motorkap en qua rij-eigenschappen is de MINI er ook sportiever op geworden. De 1.6 Turbo(Cooper S) levert dankzij een geoptimaliseerd motormanagement, een grotere intercooler en een sportuitlaat zo'n 50 pk en 40 Nm meer. Daarmee komt het totale vermogen op 225 pk en 290 Nm. Een verlagingset van 30 mm zorgt voor een nog betere wegligging.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model