Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Arden Jaguar XKR Convertible

Nieuws: Arden Jaguar XKR Convertible

Klauwen XKR Convertible gevijld door Arden

13.08.2009

Met 510 pk uit een fonkelnieuwe supercharged-V8 is de Jaguar XKR Convertible allesbehalve een snoezig katje. Toch was dit voor Arden niet genoeg en dus ging de vijl erin.

Een geblazen motor is nu eenmaal erg verleidelijk om te tunen. De minste aanpassing (aan het motormanagement) en de krachtbron levert zowaar tientallen pk's meer. Bij de Jaguar XKR Convertibele resulteerde dit in een winst van 30 pk. Het koppel steeg met 50 Nm. Niet een gigantische sprong voorwaarts, maar de ingreep was dan ook minimaal. In totaliteit levert de achtcilinder van de XKR Convertibele nu 540 pk en 675 Nm. Arden trok voor de goede orde ook de begrenzer eruit en nu moet de bolide in staat zijn richting de 300 km/h te knallen. De snelheidsmeter loopt in ieder geval tot 320 km/h. Daadwerkelijke nieuwe cijfers geeft Arden helaas niet op.

Optische aanpassingen
Jaguar XKROm het extra vermogen kracht bij te zetten monteerde de tuner een agressief ogende set 21 inch wielen onder het aangepaste onderstel. Een verbeterd uitlaatsysteem behoort ook tot de modificaties, evenals de chromen grille en enkele Arden-badges.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model