Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: AM Cygnet White & Black

Nieuws: AM Cygnet White & Black

Lancering Aston Martin Cygnet

26.01.2011

In april zal de productie van de Cygnet starten en dat viert Aston Martin met twee speciale edities: White en Black. Tegelijkertijd met het presenteren hiervan maakt men de specificaties van de Cygnet bekend.

De White en Black (Aston Martin schrijft het zo, andersom mag ook) zijn strikt gelimiteerd tot een onbekend aantal exemplaren en zodoende uniek in hun soort, als het Britse autootje dit al niet was. Wat de special editions extra speciaal maken ten opzichte van de minder bedeelde Cygnets is bij de White de exclusieve Snow White-exterieurlak. Verder zijn de lichtmatelen bijzonder door hun finish in White Diamond en voor de gelegenheid is het Aston Martin-logo ook wit gemaakt. Het interieur is een mix van speciaal handgetrimd Pearl White-leder en zwart, geperforeerd alcantara. Satijnchromen accenten geven het geheel nog meer cachet.

Cygnet Black Edition
CygnetDan de Black, die staat in schril contrast met de Cygnet White. Met een carrosserie in Magic Black, matzwarte louvers, titaniumkleurige wielen en gitzwart lederen interieur staat de Aston Martin Cygnet Black Edition lijnrecht tegenover de sneeuwwitte lanceringseditie. Wat beide Cygnets bevatten is een ongekende luxe aan boord; het is natuurlijk wel een Aston Martin. De uitrusting omvat zoal een draagbaar navigatiesysteem met Bluetooth-functie, radio/CD/MP3-speler, automatische airconditioning, luxe hemelbekleding en vloermatten, elektrisch bedienbare ramen, automatische dimbare binnenspiegel, sleutelloze toegang en keyless start en, jawel, ISOFIX-aansluitpunten voor kinderstoeltjes. Zelfs parkeersensoren achter zijn aanwezig (mocht er iets over het hoofd gezien worden in plaats van andersom).

Specificaties
Eerder werd al bekend dat de Cygnet nieuw 44.000 euro moet kosten. Aston Martin meldt nu dat het er wel een complete lederen tassenset van Bill Amberg bijlevert. Wat we ook nog niet wisten, maar al wel konden raden zijn de specificaties van de Cygnet. Voorin huist een 1.3-benzinemotor met 98 pk en 123 Nm. Stiekem hadden we gehoopt dat Aston Martin het aggregaatje van de Toyota iQ iets zou kietelen, maar helaas. Sprinten naar 100 km/h duurt 11,8 seconden en de topsnelheid ligt op 170 km/h. Geen waarden waar de gemiddelde Aston Martin-bezetene wakker van ligt (of juist wel) maar gezonde cijfers voor een kaboutermobiel. Bijzonder zuinig is ie overigens niet met een opgegeven fabrieksgemiddelde van 5,0 l/100 km, en ook de CO2-uitstoot van 116 g/km valt ietwat tegen. Aan de andere kant geeft het blijk dat het een echte Aston Martin is...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model