Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alpine A110

Nieuws: Alpine A110

Puristische Alpine A110: viercilinderturbo met 252 pk

07.03.2017

We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: Alpine heeft de A110 onthuld én de bijbehorende specificaties vrijgegeven.

Het stond al vast hoe de Alpine A110 eruit zou gaan zien, maar over de onderhuidse techniek bleef het lang stil. Op de beursvloer van Genève werden de details vandaag uit de doeken gedaan.De A110 krijgt een 1.8 liter viercilinder met turbo, goed voor 252 pk en 320 Nm aan koppel. Het blok is afkomstig van Renault, maar Alpine heeft er samen met Renault Sport het nodige aan verspijkerd. Denk daarbij aan het optimaliseren van de turbo, het uitlaatsysteem alsook de ECU-software.

Top van 250 km/h
De Alpine 110 weegt slechts 1.080 kilogram, dus de verhouding tussen gewicht en beschikbaar vermogen zit wel snor. Dankzij een zeventraps automaat met dubbele koppeling tik je al na 4,5 seconden de 100 km/h aan, terwijl als topsnelheid 250 km/h wordt opgegeven. De aerodynamica zorgt ervoor dat de Franse Audi TT-killer ook bij die snelheden strak op de weg ligt: de vlakke onderzijde en diffuser zuigen de A110 als het ware aan het asfalt.

Gewichtsverdeling
Ook op andere onderdelen is te zien dat Alpine lang én goed heeft nagedacht over het ontwerp van de A110. Zo wordt de motor net voor de achteras gemonteerd en zit de tank achter de vooras. Deze lay-out staat garant voor een puike gewichtsverdeling met positief effect op het rijgedrag.

Eén karakter, drie humeurs
Speels zou de A110 altijd zijn, maar omdat Renault begrijpt dat je niet altijd zin hebt om het gaspedaal te vloeren, is het rijkarakter in te stellen. Er zijn drie modi: Normal, Sport en Track. Ga je maximum attack, weet dan dat de Alpine beschikt over remmen van Brembo en omklemmende kuipzetels van Sabelt.

Gelimiteerde Première Edition
Alpine begint met een productie van 1.955 exemplaren, uitgevoerd in blauw, zwart of wit. Het gaat hierbij om de speciale Première Edition, speciaal voor de snelle beslissers. De eerste exemplaren daarvan gaan nog dit jaar de weg op.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model