Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alpine A110

Nieuws: Alpine A110

Meer en minder voor Alpine A110

06.03.2018

De nieuwe Alpine A110 lijkt een meesterzet van moederbedrijf Renault. De compact, puristische en historische verantwoorde sportcoupé krijgt de handen immers goed op elkaar en kijkt ook al tegen z'n eerste 'compleet uitverkocht' aan. Daarbij ging het om de gelimiteerde Première Edition. Vandaar dat er in Genève twee nieuwe uitvoeringen zullen staan: de Pure en Légende.

€ 67.500,- is geen zakgeld en daarvoor viel ook een leuke en reeds bewezen Porsche Cayman of Audi TT te kopen. Maar velen deden dat niet. Zij trokken eigenlijk zonder enige aarzeling de portemonnee voor een van de in totaal 1.955 gebouwde exemplaren van de Alpine A110 Première Edition. Dat getuigt van vertrouwen in het product en uit de eerste recensies valt op te maken dat de nieuwe A110 inderdaad een zeer fijn rijijzer is. Een veelbelovende start voor de herrezen, kleine autofabrikant uit Dieppe. Maar nu wil het meer.

Licht of comfortabel
Twee nieuwe versies komen kort na de Autosalon van Genève beschikbaar. De ene heet Pure en hier alvast te zien in het wit, de andere Légende en heeft een grijze tint. De Fransen verspillen opvallend weinig woorden aan de uitrusting van de Pure. Precies zoals de uitvoering dat ook is waarschijnlijk: minimalistisch. Bij de A110 Légende spreekt Alpine over zesvoudig instelbare Sabelt-zetels, leder en sierlijsten in carbon. Leidt er maar uit af dat de A110 Pure deze zaken dan niet heeft.Onderhuids geen gesleutel. Bij beide versies doet een 252 pk sterke 1.8 liter turboviercilinder dienst als aanjager, gekoppeld aan een 7-traps transmissie met dubbele koppeling. Een combinatie goed voor een spurt naar honderd in 4,5 tellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model