Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alpine A110

Nieuws: Alpine A110

Alpine A110: de eerste foto's

28.02.2017

Eindelijk! De onthulling van de nieuwe Alpine nadert. Hier alvast de eerste foto's van het langverwachte productiemodel die A110 heet.

Wat hij zoal kon was al bekend. Wat 'ie ongeveer kost ook. Je kon 'm zelfs al reserveren. Maar hoe de Alpine er daadwerkelijk precies uitziet als productiemodel, daar heeft het uit de as herrezen sportwagenmerk – onder de vleugels van Renault – lang mee gewacht. Tamelijk lang.

Vette knipoog naar het verleden
Maar goed, hij is er nu. Fijn. En zijn naam luidt niet A120, zoals gedacht, maar Alpine A110. Een rechtstreekse verwijzing naar de A110 van weleer dus. De 'Berlinette' om precies te zijn, de beroemdste Alpine van allemaal.Het design van de moderne A110 is ook ontegenzeggelijk geïnspireerd op het origineel uit de jaren '60 en '70. Tot aan de blauwe lakkleur toe. Zelden knipoogt een automerk zo vet naar het verleden. Fraai gedaan.

Laag en wendbaar
Verdere details worden pas vanaf de Autosalon van Genève bekendgemaakt. Maar nu al belooft de Alpine A110 een echte sportcoupé te zijn. Zo wordt onder meer het lage gewicht geprezen, alsmede het wendbare rijgedrag. Als aanjager doet een krachtige viercilinderturbo dienst, die de auto in 4,5 seconden naar de 100 km/h weet te brengen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model