[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alpina B5 Touring

Nieuws: Alpina B5 Touring

Alpina verslaat BMW M

28.02.2011

En opnieuw verslaat Alpina BMW met een introductie. Ditmaal komt de eer toe aan de Alpina B5 Touring. Het alternatief op de M5 wordt officieel onthuld tijdens Autosalon van Genève. Exact een maand voordat de BMW M5 (sedan) zijn intrede maakt.

Stijlvolle aanpassingen en verbeteringen zijn we wel gewend van Alpina en dat is in het geval van de B5 Touring opnieuw aan de orde. Geen schreeuwerige bumpers of spoilers die de van nature vriendelijke lijnen van de 5-serie Touring verpesten, maar subtiele aerodynamische toevoegingen zoals bijvoorbeeld een hertekende voorbumper met onderlip. Aan de achterzijde maakt het bedrijf duidelijk dat er een potente krachtbron onder de motorkap huist; vier vuistdikke uitlatenpijpen prijken uit een tevens aangepast achterbumper. De 20 inch Alpina-wielen maken zorgen voor een stukje herkenbaarheid en maken het plaatje compleet.

V8-kracht
AlpinaWat er dan exact onder de lange motorkap huist? Dezelfde 507 pk sterke 4.4 liter V8 als in de B5 sedan. Het koppel van de geblazen achtcilinder bedraagt een talrijke 700 Newtonmeter en geeft de Touring een topsnelheid van meer dan 300 km/h. De bekende nul-naar-honderd-sprint rond de B5 Touring in 4,8 seconden af, een tiende minder vlot dan de 4-deurs.

Ons aanbod tweedehands Alpina

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model