Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alpina B3 GT3

Nieuws: Alpina B3 GT3

Feestnummer: Alpina B3 GT3

05.12.2011

Dit jaar was er een sportieve piek voor Alpina die de Duitse GT Series in de wacht sleepte. En bij zo’n bijzondere gebeurtenis hoort natuurlijk een speciaal productiemodel. Maak kennis met de B3 GT3.

Gebaseerd op de reguliere B3 heeft Alpina als waar feestnummer een B3 GT3 ontwikkeld. Uitgedost in dezelfde lay-out en kleurstelling als de B6 GT3 racewagen is de straatlegale B3 GT3 een opvallende verschijning. Dat Alpina de felgroene coupé voorzien had van een aantal nieuwe bodypanelen en 19 inch 'Himalaya Grey' wielen hadden we zodoende haast over het hoofd gezien. Gelukkig is de coupé eveneens leverbaar in anoniemer zwart of wit. In het interieur monteerde het Duitse bedrijf eveneens speciale onderdelen zoals lichtgewicht Recaro-stoelen en een Alcantara sportstuur.

Drexler sper
Motortechnisch zijn er geen extreme verschillen met de reguliere B3. De enige wijziging is de montage van een Akrapovic-uitlaat. Deze zorgt afgezien van een extra krachtig geluid voor acht additionele paardenkrachten. Dat brengt het totaal naar 408 pk, genoeg voor een topsnelheid van rond de 300 km/h-grens en een nul naar honderd sprint in 4,6 seconden. Desondanks bedraagt het verbruik van de 1.535 kg wegende Alpina 9,6 l/100 km. De bijbehorende C02-uitstoot vermeldt 224 g/km. Overige veranderingen liggen dieper in de carrosserie verscholen. Neem bijvoorbeeld de verstelbare sportophanging, de 380 mm grote remschijven voor en het Drexler sperdifferentieel.

99 exemplaren
Alpina heeft de B3 GT3 tijdens de Tokyo Motor Show onthuld. Vanaf de lente is het speciale model te koop in een oplage van 99 stuks. De prijs is nog onbekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model