Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Stelvio

Nieuws: Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio in burgermansuitvoering

29.11.2016

Gaaf, die Alfa Romeo Stelvio Q! Maar dankzij een door Ferrari ontwikkelde V6 en inherent daaraan een steigerend prijskaartje geen haalbare kost voor Jan en alleman. Gelukkig komen er ook beter betaalbare burgermansversies en de eerste foto's daarvan zijn opgedoken.

Niet online, maar op de televisie heeft de gewone Alfa Romeo Stevio zijn debuut al beleefd. In thuisland Italië en vergezeld door de Italiaanse premier en een steevast in casual zwart gehulde Sergio Marchionne, de grote baas bij de Fiat Chrysler Automobiles. Een oplettende kijker was er als de kippen bij om daarvan enkele kiekjes te maken en vervolgens zo aardig deze met de rest van de wereld te delen. Waarvoor dank.

Ook stijlvol zonder make-up
De televisie-uitzending stond in het teken van een fabrieksbezoek bij Alfa Romeo. Nogal wiedes dat het merk die gelegenheid aangreep om haar nieuwste aanwinst te showen. Niet in de duurste Q-uitmonstering maar zonder diens dikke laag make-up. En ook dan blijkt de Stelvio een stijlvolle, typisch Italiaanse verschijning, vinden wij.

Motoren
Welke motoren anders dan de tot dusver aangekondigde, 510 pk sterke V6-biturbo in de Stelvio komen te liggen is officieel nog niet bekend. Echter het moet wel heel raar lopen wil dit niet dezelfde versies zijn als bij de Giulia. Oftewel, een 2.0 liter viercilinder-benzine met 200 of 280 pk en een 2.2 liter diesel met 136, 150, 180 of 210 pk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model