Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Stelvio

Nieuws: Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio: dit is 'm dan!

17.11.2016

Dit is 'm dan, de Alfa Romeo Stelvio! De verwachtingen zijn hoog (had 'ie maar niet vernoemd moeten worden naar een van de mooiste stuurmanswegen ter wereld). En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er nu nogmaals een statement gemaakt. De Italianen pakken namelijk uit met de 510 pk sterke Quadrifoglio-uitvoering. Net zoals destijds bij de Giulia.

De Quadrifoglio is natuurlijk niet de uitvoering waar het gros van het publiek op zich te wachten. Maar het smoelt wel uiterst lekker. Vrees niet, burgersmansversies volgen heus. Met zeer waarschijnlijk dezelfde motoren die nu al voor de Giulia beschikbaar zijn. Dat betekent een 200 of 280 pk sterke 2.0 liter viercilinder-turbobenzine en een diesel met 180 of 210 pk. Net als bij Giulia krijgen de sterkste motoriseringen van dit palet zeer waarschijnlijk de topvoeging Veloce. Plus een sportiever uiterlijk.

Bloedsnel
Desalniettemin nu eerste de Alfa Stelvio Quadrifoglio. Wat een beest van een SUV. Gespierd, krachtig en bloedsnel. In het grote vooronder is een 2,9 liter V6 met dubbele turbo's gelepeld, goed voor 510 pk en een knaltijd van 3,9 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid? Maar liefst 284 km/h! Dat is even snel als een Porsche Cayenne Turbo S! En die heeft nog meer vermogen ook.

Achterwielaandrijving
Zoals je vast al hebt gemerkt deelt de Stelvio veel van zijn technieken met de Giulia. Dat begint al bij het platform. En het mooie daarvan is; die is in de basis bestemd om elke nieuwe Alfa's achterwielaandrijving mee te geven. Ook de Stelvio dus. Een unicum voor een SUV en doorgaans een garantie op betere stuureigenschappen. Voorwielaandrijving is niet eens beschikbaar, maar wel 4x4. Alfa zal dat optioneel gaan aanbieden op minder de bedeelde versies. De Stelvio Q heeft het altijd. Niet zo gek met zoveel geweld onder de rechtervoet.

Wanneer te koop?
Dat is nog niet bekend, helaas. Maar mogelijk maakt Alfa Romeo dit later vandaag bekend vanaf de LA Auto Show waar de Stelvio zijn werelddebuut beleeft.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model