Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Spider

Nieuws: Alfa Romeo Spider

Zomers exclusief

19.05.2008

De Mille Miglia wordt door fabrikanten aangegrepen om bijzondere versies van hun modellen te lanceren. Zo maakt Alfa Romeo ook graag gebruik van deze gelegenheid. De Alfa Romeo Mille Miglia is een feit. Met wel een heel exclusieve totale oplage van 11 exemplaren.

Tussen 1927 en 1957 werd de race over een afstand van 1.000 mijlen vierentwintig keer verreden. Hedendaags wordt het race-evenement - die start en finisht in Brescia - voornamelijk gereden als oldtimerrally. Het ronderecord staat op naam van Stirling Moss en navigator Denis Jenkinson. Zij legden met een Mercedes 300 SLR de 1.600 kilometers af in iets meer dan 10 uur. Een gemiddelde snelheid van 157 km/h. Waarschijnlijk een reden van Enzo Ferrari om de Mille Miglia te bestempelen als de beste autorace ter wereld.

Historische overwinningen
Alfa Romeo SpiderAlfa koppelt de gelimiteerde oplage van de Spider Mille Miglia aan elke overwinning die het merk behaalde in deze monumentale race. Als aandenken bevat iedere Spider Mille Miglia een zilverkleurig herdenkingsplaatje met details, zoals de winnende equipe van de - in het weergegeven jaartal - verreden race.

Afwerking
Alfa Romeo SpiderHet motorcompartiment herbergt een 260 pk sterke 3.2 liter V6-motorblok. Aandrijving vindt plaats op de voorwielen. Het Q2-systeem helpt de bestuurder niet teveel vermogen naar de wielen te sturen. Binnenin de Spider is het behoorlijk zwart. Rode stiksels onderbreken enigszins het donkere interieur. Het binnenwerk contrasteert daardoor uitstekend met de speciale rode carrosseriekleur ´Rosso 8C´. Het 'Quadrifoglio' klavertjevier logo op de voorschermen verraadt dat het hier iets speciaals betreft. Het typische logo wordt tegenwoordig ook nog regelmatig gebruikt op racewagens van Alfa Romeo.

Niet bij dealer
Kopers van de Alfa Romeo Spider Mille Miglia hoeven hiervoor geen bezoek te brengen aan de dealer. Wie één van de elf exclusieve wagens wil bezitten, moet zich haasten. Intekenen kan uitsluitend aan de finishlijn van de Mille Miglia. Prijzen zijn niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model