[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Mi.To

Nieuws: Alfa Romeo Mi.To

Motoren en specificaties Alfa Mi.To bekend

03.06.2008

De Alfa Romeo MiTo wordt steeds minder mysterieus nu ook de specificaties bekend zijn. De Mi.To wordt leverbaar met twee benzinemotoren en een diesel. Vanaf september staat de Mi.To bij de dealers.

Alfa Romeo onthulde kort geleden de eerste foto´s en details van de Mi.To. De kleine Alfa moet concurreren met de Mini en de toekomstige Audi A1 en Alfa trekt alle marketingregisters open om de auto goed neer te zetten. Stukje bij beetje worden dan ook de details onthuld. Ditmaal de specificaties.


Twee benzinemotoren
Alfa Romeo MiToDe instapper betreft een 1.4 liter benzinemotor die 78 pk en 125 Nm koppel levert. Niet echt overeenkomstig met de sportieve aspiraties van het Italiaans merk. Maar de Mi.To weegt slechts 1.080 kilogram. Zodoende sprint de Mi.To alsnog in 12,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 176 km/h. Het verbruik blijft door de kleine cilinderinhoud beperkt tot 5,8 liter per 100 kilometer. Wie van de Mi.To een waardige Alfa wil maken, moet kiezen voor de 1.4 liter benzinemotor met turbo. Deze levert GTI-waardige prestaties met z'n 155 pk en 230 Nm koppel. De spurt van 0 naar 100 km/h is in 8,1 seconden voltrokken. En de nog immer lichte Mi.To (1.145 kg) stopt pas met versnellen bij 217 km/h. Het brandstofverbruik stijgt met dit soort prestaties natuurlijk wel, maar een gemiddelde van 7,0 liter op 100 km is nog steeds keurig te noemen.

Koppelvracht
Alfa Romeo MiToLangzamerhand moeten grotere auto´s met benzinemotoren het qua prestaties afleggen tegen de dieselstokers. En Alfa lijkt daar bij de kleinere modellen net zo over te denken. De krachtigste motor in de Mi.To is een 1.6 JTDm dieselmotor met 120 pk en een hoog draaimoment van maar liefst 320 Nm. Nog niets zolang geleden waren dit soort waarden bijzonder in het C-segment. Mede door het krachtige koppel gaat de 1.205 kg wegende diesel-Mi.To in 9,8 seconden naar de 100 km/h. Verwacht vooral leuke cijfers bij de tussensprintjes. De topsnelheid bedraagt 194 km/h. Het grootste voordeel is natuurlijk het verbruik. Die is volgens de fabriek slechts 4,75 liter/100km. Op termijn levert Alfa Romeo ook een 90 pk sterke 1.3 liter JTD-diesel in de Mi.To. Maar exacte specificaties hiervan zijn nog niet bekend, evenals de alle prijzen. Zoals gezegd staat de Mi.To in september bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model