Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde

Nieuws: Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde

Alfa Romeo prijst 170 pk sterke MiTo QV

28.01.2010

Alfa Romeo zet een nieuwe MiTo-topper in de showroom. Hij krijgt de toevoeging Quadrifoglio Verde (QV) mee, beschikt over een geblazen 1.4 liter MultiAir-krachtbron met 170 pk en ligt binnen handbereik bij een spaarpot gevuld met € 26.950,-.

De Alfa Romeo MiTo 1.4 Turbo MultiAir Quadrifoglio Verde zoals het model volluid heet is onder meer uitgerust een achterbumper inclusief diffuser, een achterspoiler, 17 inch lichtmetalen wielen met daarachter rode remklauwen, cruise control, climate control, parkeersensoren achter en een sportief zwart interieur. Een scala aan hoofdairbags waaronder knieairbags vóór, ABS met EBD, ASR, HBA, VDC met hill holder garanderen de passieve veiligheid.

20%
Alfa Romeo MiTo Turbo MultiAir QVHeel mooi natuurlijk al deze snuisterijen maar wat de QV de topper binnen het MiTo-assortiment maakt is natuurlijk de potente krachtbron. Het 1.4-blok is van het principe MultiAir en produceert een deftige 170 pk. Hiermee kan de auto in 7,5 seconden de 100 km/h bereiken en zal de naald van de snelheidsmeter maximaal 219 km/h aangeven. Het gemiddelde brandstofverbruik is affabriek vastgesteld op 4,8 l/100 km gepaard gaande met een CO2-uitstoot van 139 g/km. En omdat de MiTo QV zo schoon is komt hij in aanmerking voor de 20%-bijtellingklasse en daar zullen geïnteresseerde zakelijke rijders ongetwijfeld blij mee zijn.

Dynamische dempers
Alfa Romeo MiTo Turbo MultiAir QVOnlangs reden wij met de iets minder krachtige MiTo MultiAir en daarover waren we erg te spreken wat rij-eigenschappen betreft. Met nog meer vermogen voor de QV kan dit alleen maar zijn toegenomen. Bovendien heeft Alfa het niet bij een hogere output gelaten. Om de dynamiek van de auto naar een andere level te tillen heeft het namelijk ook het chassis verfijnd en er is een Dynamic Suspension System gemonteerd. Dit systeem past zich automatisch aan de wegcondities aan waardoor comfort en veiligheid worden geoptimaliseerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model