Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo MiTo en Giulietta QV

Nieuws: Alfa Romeo MiTo en Giulietta QV

Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo MiTo en Giulietta

03.03.2014

Het groene klavertje vier prijkt al sinds 1923 op de carrosseriën van Alfa’s meest histige productiemodellen. Met als jongste QV-telgen de Alfa Romeo Giulietta en MiTo. Beide hatchbacks waren vorig jaar al in het nieuw gestoken en nu vindt Alfa het tijd voor de Quadrifoglio Verde versies. Inspiratie voor beide auto’s? De 4C.

Met die lichtgewicht coupé begint Alfa Romeo haar sportiviteit van weleer weer te tonen. En dat gebruiken ze graag bij het aankondigen van deze QV facelifts. Of dat terecht is moet nog blijken wanneer we ze rijden, maar we kunnen de specificaties al wel bekendmaken. Alle twee de in mat Magnesio Grey getoonde hothatches worden onderhuids licht herzien, maar behouden hun oorspronkelijke motorisering.

Giulietta
We beginnen bij de grootste van de twee, de Giulietta. Voorheen had deze sportieve Italiaan je 235 pk te bieden uit een 1.75 liter grote viercilinder. Genoeg om een Golf GTI het vuur aan de schenen te leggen, maar blijkbaar niet genoeg voor de engineers bij Alfa. Voortaan levert datzelfde blok namelijk 240 pk. Vervang de letters ‘pk’ met ‘km/h’ en je hebt de topsnelheid van de Giulietta QV voor je. Nu zal je die kleine pk-boost niet zozeer merken wanneer je plankgas gaat, maar wat je wel zult merken is dat de Giulietta vlotter door z’n verzetten gaat. De TCT uit de Alfa 4C gaat namelijk z’n kunsten vertonen in de nieuwe QV. 0 tot 100 km/h gaat daardoor in 6,6 seconden. Verder doet Alfa melding van wat wijzigingen aan het interieur, zoals een nieuw stuurwiel, instrumentenpaneel en met leer/alcantara beklede stoelen. Ze geven ons echter geen blik binnenin de cabine.

MiTo
Bij de MiTo verandert er weinig. De krachtbron is nog altijd 1.4 liter groot en levert dezelfde 170 pk als voorheen. Net als bij de Giulietta verandert er binnenskamers wel het een en ander. Onder andere nieuwe lederen bekleding, QV logos in het instrumentenpaneel en een met carbon-look afgewerkt Competizione dashboard. Vooral cosmetische aanpassingen dus bij Alfa Romeo’s kleinste. Hoe dat er allemaal uitziet kunnen we jullie volgende week laten zien, wanneer ze op de Autosalon van Genève staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model