Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Giulietta

Nieuws: Alfa Romeo Giulietta

Vernieuwde Alfa Romeo Giulietta op IAA

02.09.2013

We hadden stiekem gehoopt op de opvolger van de 159 of, nog beter, een gloednieuwe GT. Maar het ziet er sterk naar uit dat geen van deze beide uit de hoge hoed wordt getrokken op de IAA. Wel zal Alfa Romeo in Frankfurt de licht opgefriste Giulietta presenteren, voorzien van een nieuwe dieselmotor.

Met een leeftijd van 3 jaar is de Alfa Romeo Giulietta - die van nature al behoorlijk tijdloos oogt - nog lang niet toe aan een grondige facelift en het aanstippen van enkele details was voldoende om de Italiaan weer fris op z'n wielen te zetten. Over wielen gesproken; daarvan zijn er nieuwe smaken gesmeden in de verkrijgbare maten 17, 18 en 19 inch. Ook de carrosserie is licht veranderd, en wel bij de grille en de mislampbehuizingen. Die laatste zijn groter geworden. Verder is het kleurenpalet uitgebreid met de lakken Moonlight Pearl, Anodizzato Blue en Bronze.

Luxer en stiller interieur
Wie de deuren van de vernieuwde Giulietta openslaat zal herontworpen portieren kunnen ontdekken alsmede bekledingsstoffen, luxueuzere inlegpanelen in het dashboard en de middenconsole en een nieuw stuurwiel. Ook het bagagecompartiment is er qua afwerking op vooruitgegaan. Dat is namelijk voortaan bijna geheel bekleed met stof. Samen met enkele ingrepen bij het onderstel zou dit de Giulietta meteen stiller hebben gemaakt tijdens het rijden.

Nieuwe 2.0 JTDm
Maar het grootste nieuws is toch wel de komst van een nieuwe 2.0 liter dieselmotor. Deze JTDm ontwikkelt een vermogen van 150 pk en 380 Nm. Tot zover ook meteen de specificaties van het nieuwe dieselblok. Meer daarover vermoedelijk tijdens de officiële presentatie op de IAA of rond de marktlancering in oktober.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model