Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Giulietta

Nieuws: Alfa Romeo Giulietta

Giulietta safety car bij Superbike

29.03.2012

De Alfa Romeo Giulitetta maakt komend seizoen zijn opwachting als nieuwe safety sar voor het Superbike-kampioenschap. De 170 pk sterke MultiAir zal flink moeten werken om de razendsnelle motoren voor te blijven.

Als de MotoGP het motorequivalent is van Formule 1 dan zijn de Superbikes te vergelijken met Touring Cars. Geen specifiek ontwikkelde racemodellen, maar sterk gemodificeerde productie exemplaren. Deze populaire raceklasse krijgt vanaf dit seizoen versterking van de Alfa Romeo Giulietta als safety car. De Italiaan zal gebruikt worden om het deelnemersveld te leiden tijdens de opwarmronde en staat gedurende de race paraat om te assisteren mochten er zich calamiteiten voordoen.

Modelkeuze
Alfa GiuliettaAlfa heeft de 170 pk sterke 1.4 liter MultiAir gekozen voor deze taak en niet de wellicht verwachte Quadrifoglio Verde die 235 pk naar de wielen stuurt. Volgens Alfa combineert de MultiAir uitstekende prestaties (0-100 km/h in 7,7 s en 218 km/h als top) met een laag brandstofverbruik. Op 22 april is de Giulietta in actie te bewonderen op het TT-circuit van Assen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model