Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Giulietta Wagon

Nieuws: Alfa Romeo Giulietta Wagon

Alfa komt met Giulietta Wagon

22.12.2011

Halverwege 2013 voegt Alfa Romeo een stationwagon toe aan het gamma van de Giulietta. Twee hooggeplaatsen bij Alfa Romeo lieten dat onlangs weten tegenover Automotive News Europe. Daarmee krijgt Alfa’s verkooptopper een welkome uitbreiding op het gamma.

Stationwagons zijn in het segment van de Giulietta goed voor ruim een kwart van de verkopen. In grote markten als Duitsland en Italië is dat zelfs driekwart. Aangezien Fiat, Lancia en Alfa Romeo sinds het verdwijnen van de slecht verkopende Fiat Stilo Multi Wagon zonder stationwagon in dit segment zitten is de komst van een ruime Giulietta een graag geziene uitbreiding.

21 procent stijging
Dat de Giulietta het goed doet schreven we ook in onze rij-impressie met de Giulietta TCT al. En de cijfers van afgelopen jaar onderstrepen het alleen maar. Alfa's Europese verkopen stegen in de eerste elf maanden van dit jaar met 21 procent tot 122.401 exemplaren waarbij de Giulietta in september 60 procent van de verkopen voor zijn rekening nam. De komst van een Giulietta Wagon moet die resultaten verder zien op te stuwen.

Giulia en Crossover
Bij Alfa is het succes van de MiTo en Giulietta hard nodig ook. Het zijn immers de enige twee modellen die de fabrikant nog produceert. De 159 werd in november uit productie genomen en heeft nog niet meteen een opvolger. De voorlopig nog als Giulia door het leven gaande opvolger verwachten we echter eind volgend jaar. Een jaar later staat er ook een crossover klaar die is gebouwd met dank aan de samenwerking met de Chrysler Group.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model