Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Giulia

Nieuws: Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo werkt hard aan 159-opvolger

10.08.2012

Alfa Romeo wil weer een volwaardig premiummerk worden. Om dat de bereiken wordt een modellenoffensief begonnen met in de punt van de aanval een nieuwe D-segmenter, de opvolger van de 159.

Al meer dan een jaar geleden rolde het laatste exemplaar van de Alfa Romeo 159 van de band en sindsdien draait het beroemde Italiaanse merk nog uitsluitend op de MiTo en Giulietta. Een compleet merk baseren op twee compacte modellen is natuurlijk geen stabiele basis en daarom wil Fiat er alles aan doen om Alfa Romeo weer op de been te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen wordt hard gewerkt aan de productieversie van de 4C, de compacte sportwagen die in 2011 debuteerde in Genève. De tweede troef is een compleet nieuwe Spider, ontwikkeld in samenwerking met Mazda. En voordat we het vergeten, er wordt in het geheim ook nog gewerkt aan een crossover.

Giulia
Belangrijker, want zonder meer garant voor meer omzet, is een opvolger van de stijlvolle 159. Dat er in het krimpende segment van de middenklassers nog meer dan genoeg te halen valt voor premium-merken bewijst BMW met de 3-serie en Audi met de A4. Alfa Romeo hoopt op dit succes te kunnen meeliften met een nieuwe sedan die vooralsnog als Giulia door het leven gaat.

Amerikaanse wortels
De Giulia, die ook leverbaar zal worden als Wagon, staat op een aangepast platform van de Dart van Dodge. Dat Amerikaanse merk maakt onderdeel uit van Chrysler dat alweer enige tijd de lakens deelt met Fiat. Onder de motorkap is het op-en-top Italiaans met diverse varianten van de 1.4 liter MultiAir en ook de bekende 1750 TBi zal wederom zijn opwachting maken.

De verwachting is dat de nieuwe Alfa Romeo volgend jaar gepresenteerd wordt en in 2014 in de showroom zal verschijnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model