Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo Giulia

Nieuws: Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia toont zichzelf deze zomer

20.01.2015

Je zou er bijna niet meer aan denken. De NAIAS in Detroit heeft namelijk al zijn schatten al vrijgegeven, maar toch is daar alsnog een zeer belangrijk nieuwsfeit naar buiten gebracht. Fiat-Chrysler CEO Sergio Marchionne onthulde namelijk de datum waarop de langverwachte opvolger van de 159 wordt onthuld: de Giulia.

Nadat de Alfa Romeo 159 voor het laatst van de band rolde gaf de kalender september 2011 aan. Sindsdien wachten we op een opvolger. Zijn naam, Giulia, werd tussentijds in de wandelgangen gefluisterd en een eerste computerillustratie hebben wij eveneens reeds gepubliceerd. Maar nu is het officieel: 24 juni 2015 staat omcirkeld in onze agenda. Tijdens het vieren van het 105de jaar van Alfa Romeo zal de nieuwe Giulia worden onthuld.

Motoren
De Italiaanse middenklasser zal worden geleverd met diverse benzine- en dieselmotoren. De zelfontbrander betreft een 2.2 liter viercilinder, wiens vermogen tussen de 135 en 210 pk zal komen te liggen. De benzinemotoren zijn een 2.0 liter viercilinder met een vermogen tussen de 180 en 330 pk of een 2.9 liter V6 met twee turbo's. Dat die laatste tot hoge prestaties komt, is bekend. Dit blok kennen we immers uit de Maserati Ghibli en Quattroporte, waarin het 480 pk ontwikkelt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model