Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo 8C Spider

Nieuws: Alfa Romeo 8C Spider

Novitec 8C: Belle en het beest

03.05.2011

Magistraal mooi was hij al. Maar nu hebben de heren van Novitec de Alfa Romeo 8C Spider ook magistraal snel gemaakt. Eigenaren van een Ferrari, Lamborghini of Porsche kunnen hun borst nat maken!

Standaard ontwikkelt de fraai klinkende achtcilinder van de Alfa Romeo 8C een vermogen van 450 pk. Een fors aantal, maar het maakte de 8C ondergeschikt aan zijn Italiaanse concurrenten die vermogens rond de 500 pk naar de aangedreven wielen sturen. Met de ingreep van Novitec komt een eind aan deze achterstand. De Italiaanse tuner voorziet de 4.7 liter V8 namelijk van een supercharger die de kracht met 150 pk laat groeien naar een totaal van maar liefst 600 pk. Het resultaat is dat ook de 8C Spider de 300 km/h-grens kan overschrijden, want de topsnelheid steeg van 290 naar 305 km/h. Ook de acceleratietijd vanuit stilstand naar 100 km/h gaat na de ingreep sneller. Drie tienden om precies te zijn, waardoor de cabriolet nu in slechts 3,9 seconden naar de honderd kan katapulteren.

Extra luid uitlaatsysteem
Alfa Romeo 8C Spider by NovitecZoals gezegd wordt de vermogenstoename gerealiseerd door een supercharger met een maximale boost van 0,37 bar. Verder is de 8C voorzien van een intercooler, een in hoogte verstelbaar sportonderstel en een roestvrijstelen uitlaatsysteem. Laatstgenoemde beschikt overigens over een speciale klep waardoor de krachtbron bij hoge toeren extra volume geeft. En mocht je toevallig het geluid van de Alfa Romeo kennen dan weet je dat dit geen straf is!

Ook voor de Coupé
Novitec weet als geen ander dat Italiaanse raspaardjes vaak geen additioneel plastic nodig hebben. Zo ook bij de 8C waar de tuner slechts het design van de wielen veranderde. De consumenten kan kiezen uit 21 of 22 inch lichtmetaal in diverse kleuren en stijlen. Hoewel Novitec hier hoofdzakelijk bericht over de Spider meldt het bedrijf dat de aanpassingen ook voor de Coupé zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model