Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo 4C

Nieuws: Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C eindelijk officieel!

12.02.2013

We kijken al maanden uit naar de komst van de definitieve Alfa Romeo 4C en nu is het zover. Het Italiaanse merk heeft haar nieuwste telg eindelijk klaar en zal op de Autosalon van Genève de sportwagen met middenmotor officieel voorstellen.

We zagen de Italiaanse schone voor het eerst twee jaar geleden op de Autosalon van Genève en werden meteen verliefd. Gelukkig was de reactie bij de overige bezoekers nagenoeg gelijk en kon Alfa Romeo niet anders dan de 4C Concept productierijp maken. En dat is gelukt! Twee jaar lang werkte de Italianen aan de technische verfijning en afstelling van de nieuwe sportwagen, waarbij ook de ingenieurs van Maserati hun kennis deelden. Niet alleen om de sportwagen nog lichtvoetiger en sneller te maken, maar tevens omdat dit bedrijf de productie van de tweezitter uit zal voeren.

1750 Turbo Petrol
Achterin de Alfa Romeo doet een doorontwikkelde viercilinder uit de Guilietta QV dienst. Deze 1.750 cc metende krachtbron beschikt over directe brandstofinjectie en continu variabele kleppentiming en wordt daarnaast geholpen door een turbo. Hoeveel vermogen de middenmotor exact genereert is nog onbekend, maar wel weten we dat hij standaard gekoppeld wordt aan de Alfa TCT transmissie. Deze automatische versnellingsbak met dubbele koppeling moet het sportieve gevoel verder verhogen en is te bedienen middels de flippers achter het stuurwiel. Gelukkig melden de Italianen in hun persbericht eveneens dat de beloofde pk/gewichtsverhouding van 4 kilo per pk behouden is, iets wat natuurlijk zeer hoopvol is voor z'n prestaties!

DNA Race
Meer technologische noviteiten vinden we bij de herziene Alfa DNA-schakelaar. Dit systeem dat we kennen uit de MiTo en Guilietta kan met een druk op de knop diverse instellingen van de sportwagen aanpassen om desgewenst een sportieve of veilige instelling aan te nemen. In de 4C gaat Alfa Romeo echter een stapje verder met de komst van een Race mode, speciaal ontwikkeld om de ervaring op een circuit naar een hoger plan te brengen.

Terug naar Amerika
Zoals gezegd zal de productieklare Alfa Romeo 4C zijn publieksdebuut beleven op de Autosalon van Genève. De nieuwe telg die geproduceerd zal worden in de Maserati fabriek in Modena zal nog dit jaar te koop zijn en betekent tevens de terugkeer van het merk in Amerika. Het worden spannende tijden voor de Italianen!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model