Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo 4C - Nürburgring

Nieuws: Alfa Romeo 4C - Nürburgring

Alfa jaagt de 4C over de Nürburgring

20.09.2013

Alfa Romeo heeft zijn 4C een ronde over de bekende Nordschleife laten scheuren. En de rondetijd die daaruit voortkwam baarde opzien.

Er zijn heel wat gerespecteerde bolides die tijdens een rondje over de 20 kilometer lange Nürburgring-Nordschliefe tegen de sensuele bips van de Alfa Romeo 4C aan moeten kijken. Met de wetenschap dat menigeen over twee keer zoveel vermogen beschikt moet dat ongetwijfeld tot grote frustraties achter het stuur van die auto's leiden. Op de lange rechte stukken van de Nürburgring moet de 4C wellicht zijn meerdere erkennen, maar zodra de bij vlagen verraderlijke bochten in de Groene Hel opdoemen of de finishvlag in zicht is, is het de 4C die aan het langste eind zal trekken.

BMW's pesten
Een rondje Nürburgring doet de niet overdreven sterke, maar wel vederlichte Italiaan in 8:04,55 minuten. Een geklokte tijd waar de BMW 1-serie M Coupé zijn banden voor op zou eten en de Lotus Exige S het schaamrood van op de kaken krijgt. De 60 mille kostende 4C is heel verdienstelijk even snel over de Ring als de Audi R8 V8 en Porsche Caymen S, en een seconde sneller dan de BMW M3 van de jongste E90-generatie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model