Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Alfa Romeo 159

Nieuws: Alfa Romeo 159

Alfa 159 verfijnt door Autodelta

25.06.2008

De Alfa Romeo 159 GTA laat nog even op zich wachten. Om potentiële kopers van deze heetste 159 tegemoet te komen, heeft Autodelta de 159 J4 2.2C ontwikkelt. Weliswaar niet zo krachtig als de toekomstige GTA, maar voorlopig voldoet dit prima.

Hoeveel vermogen de 159 GTA levert is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk aanzienlijk meer zijn dan dat Autodelta uit de 2.2 liter JTS-motor heeft weten te persen. Door de ECU-unit aan te passen en een Rotrex-supercharger te monteren weten zij een stijging van 60 pk te realiseren. Het totale vermogen komt hiermee op 245 pk. Het koppel stijgt eveneens met 60 Nm naar een hoogte van 290 Nm. Daarmee komt de creatie van Autodelta dichtbij de 156 GTA. En dat was nu precies de insteek van de tuner.


Sperdifferentieel
Alfa Romeo 159Naast motorische aanpassingen onderging de 159 J4 2.2C ook andere technische wijzigingen om de prestaties naar een hoger niveau te tillen. Voor het eerst is een Autodelta auto voorzien van een gelimiteerd sperdifferentieel die werkt op de aangedreven voorwielen. De motorkrachten worden op deze manier beter verdeeld, wat bijdraagt aan een verbeterd rijgedrag. Andere schokdempers in combinatie met verlagingveren en een heftige diffuser dragen bij aan een snellere luchtstroming onder de sedan. Dit komt de wegligging ten goede. Optisch zien we uitsluitend een onderspoiler aan de voor- en achterzijde en brede zij-skirts. Deze zijn allen aan de standaard bumpers te lijmen. Een nieuw uitlaatsysteem brengt volgens Autodelta die echte Alfa-sound ten gehore.

Gewichtsbesparing
Alfa Romeo 159Om het gewicht van de Alfa te reduceren is er een aluminium intercooler en inlaatspruitstuk in het vooronder geplaatst. Ook de 19 inch lichtmetalen wielen van het merk en type OZ Botticelli HLT dragen bij aan de gewichtsbesparing. Qua schoeisel staat de auto op Dunlop SP Sport Maxx GT in de maat 245/35 ZR19 XL. Ondanks alle optische verfraaiingen en overige aanpassingen weegt de Autodelta 159 vijf kilogram minder dan een standaard 159 2.2 JTS. Hoeveel vlotter de 159 2.2 JTS is geworden met al deze aanpassingen, maakt Autodelta niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model