Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Alfa Disco Volante

Nieuws: Alfa Disco Volante

Van Alfa 8C tot zeldzame Disco Volante

05.02.2013

Herinner je de fraaie Disco Volante die vorige jaar op de autosalon van Genève schitterde nog? Het blijft echter niet bij één reïncarnatie van de Alfa Romeo ‘Vliegende Schotel’ C 52, want coachbulder Carrozzeria Touring heeft besloten er meerdere te fabriceren. En dat doen ze als volgt…

De Alfa Disco Volante start zijn leven als Alfa 8C Competizione, ook niet de minste Alfa en waarvan er wereldwijd maar 500 zijn gebouwd. De Disco Volante is echter nog veel zeldzamer. De Milanese couchbuilder Carrozzeria Touring is van plan niet meer dan zes Disco Volante's te bouwen. Het allereerste exemplaar, die zal worden onthuld op de aankomende Autosalon van Genève, zal tijdens die autoshow wordt geveild.

Italiaans staal
Als de donorauto, een 8C dus, op het chassis en de aandrijflijn na volledig is ontmanteld kunnen de vaklui beginnen aan het maken van de componenten van de Disco Volante. De gedemonteerde onderdelen van de 8C worden allemaal zorgvuldig gelabeld en opgeslagen zodat ze later in het productiestadium van de Disco weer kunnen worden gebruikt. Ondertussen wordt de carrosserie van de Disco Volante tot een geheel geklopt. Grotendeels gebeurt dit nog met de hand en volgens traditionele Italiaanse ambacht. De koets van de Disco is dan ook niet opgetrokken uit aluminium, wat je allicht zou verwachten, maar uit staal. Dat is namelijk de Italiaanse wijze.

4.000 manuren
Ergens anders in het atelier van Carrozzeria Touring wordt het chassis ingekort, daar waar nodig verstevigd, en gereedgemaakt voor alle eerder gedemonteerde onderdelen. Die moeten immers bij het eindresultaat weer sluitend zijn. Als wat later in het bouwproces de carrosserie is aangebracht kan er worden begonnen met het afbouwen. Maar er is dan nog een lange weg te gaan. Ongeveer 4.000 manuren gaan in het bouwen van de Alfa Disco Volante zitten. En van Alfa 8C tot een gespoten en rijklaar eindresultaat neemt zo'n zes maanden in beslag.

Fotogallerij
Vergeet vooral niet de fotogallerij te bekijken om het bouwproces van de Alfa Disco Volante van voor tot achter te bewonderen. Om het plaatje compleet te maken sluit de fotogallerij af met prachtige beelden van de concept zoals deze verleden jaar in Genève stond.

Classicdriver.com

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model