Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Abt Sportsline A6

Nieuws: Abt Sportsline A6

Abt biedt alternatief voor A6 S-line

21.03.2011

Als hofleverancier van Audi-tuning wil Abt Sportline natuurlijk niet in het vaarwater van Ingolstadt zitten, maar sommigen willen nu eenmaal net even anders. Vandaar dat Abt een alternatief biedt voor de Audi’s S-line uitvoering de nieuwe A6.

Net als bij S-line modellen van Audi is de extra visualiteit bij de Abt A6 ingetogen, maar voldoende om onderscheidend te zijn met het reguliere gamma. Het optische stylingpakket voor de nieuwe A6 bestaat uit een voorspoilerlip, een set zij-skirts en een onderspoiler voor de achterbumper met daarin eventueel een sportuitlaat geïntegreerd. Als toevoeging daarop kan Abt bijpassende wielen leveren in 19, 20 of 21 inch.

Motortuning
In het motorcompartiment gaat het er heftiger aan toe. Voor de 3.0 liter V6-TDI heeft Abt een Abt Power S-kit ontwikkeld die het vermogen van de diesel van een al stevige 245 naar 282 pk brengt. De maximale trekkracht neemt toe tot 610 Nm. Voor die andere drieliter, de V6-compressor benzinemotor, is een opvoermodule in de maak. Abt mikt op een vermogenstoename van 110 pk. Het zescilinderblok zou dan totaal 410 pk leveren.

Bekijk ons aanbod jonge Audi A6

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model