Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Abt Audi S6 Avant

Nieuws: Abt Audi S6 Avant

RS 6-power voor Abt Audi S6 Avant

28.04.2015

Onlangs is de gehele Audi A6-lijn vernieuwd en daarmee ook de S-modellen. Voor Abt Sportline een mooie gelegenheid om de S6 Avant wat langer in het zonnetje te houden met een getunede versie waarvan de RS 6 het op de heupen krijgt.

De S6-modellen zijn de sterkste en snelste A6'n die Audi bouwt. Performance-dochter quattro GmbH neemt immers de productie van de RS 6 Avant voor rekening en niet in de laatste plaats zorgt dit feit ervoor dat de S6 iedere generatie weer in de luwte van de RS komt te staan. Onterecht, meent Abt, die zich opwerpt om daar een einde aan te maken. Met een versterkte, vernieuwde S6 Avant die middels een motorische krachtkuur zomaar eventjes 100 pk extra levert bovenop de toch al niet malse 450 pk.

Nipt 300 km/h
Met 550 pk een gestegen koppel naar 680 Nm benadert de S6 hiermee het prestatieniveau van de RS 6 – al weet Abt daar ook weer raad mee. Na de zogeheten ABT Power New Generation-conversie ligt de topsnelheid van de S6 Avant op een verdienstelijke 290 km/h. En voor we het vergeten: de tuningkit is tevens verkrijgbaar voor de (vernieuwde) S7 Sportback.

Sleeper car
Waar de RS 6 een visuele bruut is, ligt de kracht van de S6 juist in z'n ingetogen looks. Wie niet beter weet, denkt al gauw met een gewone A6 van doen te hebben. In de tuning scene wordt zo'n onopvallende, maar bloedsnelle auto ook wel aangeduid als 'sleeper'. Dat heeft Abt zoveel mogelijk zo gelaten.
Voor wie zich toch enigszins wil onderscheiden zijn er enkele subtiele versiersels zoals spiegelkappen van carbon en een achterklepspoiler van CFRP. Wielen zijn er in drie verschillende smaken, te weten DR, FR en ER-C. Ze komen in 20 en 21 inch.
Voor het opleuken van het interieur heeft Abt meer op de plank liggen. Speciale instapverlichting bijvoorbeeld, maar ook een Abt start/stop-knop, andere logo's en, voor de echte scheurneuzen, een sportstuur met LED-schakelindicator.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model