Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: ABT AS8

Nieuws: ABT AS8

ABT Sportsline doet Audi A8

25.06.2010

De eerste modellen van het Duitse vlaggenschip rijden nog maar enkele weken rond op het asfalt of de eerste tuner dient zich alweer aan. We hebben het hier over Abt die de gloednieuwe Audi A8 van een extra sportief exterieur voorziet.

Met ons verliest dit buitengewone voertuig niet haar karakter; wij onderstrepen het slechts". Aldus Hans-Juergen, General Manager bij ABT Sportsline. "Het is niet de bedoeling geweest om de A8 om te toveren tot een racewagen, maar slechts om hem voorzichtig te veranderen in een sportieve bolide", vervolgt hij. De Duitse tuner doet dit middels een andere voor- en achterbumper, zijskirts en achterspoiler. Allemaal aerodynamisch verantwoord volgens de maker. De nieuwe ABT CR lichtmetalen wielen in 20 of 21 inch maken het geheel af.

Dieselkracht!
Audi A8Naast de optische opsmuk levert de Duitse tuner een powerkit voor de 4.2 TDI. De 350 pk sterke V8 dieselkrachtbron levert standaard al ronduit genoeg vermogen, maar dat weerhield ABT niet het met 35 pk te verhogen. Het koppel steeg met 80 Nm naar een totaal van 880 Nm. Menig vrachtwagenchauffeur doet het met minder!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model