Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Abarth 500 Assetto Corse

Nieuws: Abarth 500 Assetto Corse

Abarth 500 maakt circuitdebuut

26.03.2009

De roots van Abarth liggen in de racerij. En juist daarom kan een Abarth-cup dan ook niet ontbreken in de hedendaagse activiteiten van het merk. Eind maart zal de Trofeo Abarth 500 dan ook van start gaan. In de hoofdrol de 190 pk sterke Abarth 500 Assetto Corse.

In de zomer van 2008 presenteerde Abarth de 500 Assetto Corse. Met deze variant op basis van de 500 kondigde Fiat de terugkomst van Abarth op het circuit aan. Inmiddels is het bijna zover. Op 25 maart wordt de eerste race verreden op het circuit van Monza. Het kampioenschap bestaat in totaal uit 6 evenementen van elk 2 races. Na de vrije trainingen en de kwalificatietraining van 25 minuten, worden 2 races van elk 50 km verreden. De startvolgorde van de tweede race wordt bepaald door de beste rondetijden uit de eerste race.

Data Italiaanse kampioenschap
500 AbarthDe races in de Trofeo 500 Abarth maken deel uit van een aantal evenementen samen met de Ferrari Challenge-Trofeo Pirelli en de CSAI-kampioenschappen. Er zal gereden worden op Mugello (3 mei), Imola (17 mei), Magione (7 juni), Mugello (27 september) en Vallelunga (11 oktober). De verwachtingen rondom de cup zijn hooggespannen, vanwege de uiterst competitieve kenmerken van de race-auto én de relatief lage running costs.

Abarth Racing
500 AbarthDe auto's zijn gebouwd en geprepareerd door de Officine Abarth;en afgeleverd aan de Abarth Racing tuners, die verantwoordelijk zijn voor onderhoud en technische assistentie op de circuits. Abarth heeft namelijk speciaal voor de sportieve klanten een exclusief en gespecialiseerd netwerk van 9 tuners - genaamd Abarth Racing - opgezet, die de toegang vormen naar de Abarth races. Deze tuners hebben hun sporen reeds verdiend in de racerij.

Trofeo Europa
500 AbarthEind mei zal ook de Trofeo Abarth 500 Europa van start gaan. Deze is gekoppeld aan 6 WTCC evementen: Valencia (31 mei), Brno (21 juni), Porto (5 juli), Brands Hatch (19 juli), Oscherleben (6 september) en Imola (20 september).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model