Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws 9ff BT2

Nieuws: 9ff BT2

Voor minder doet 9ff het niet

24.06.2009

We hebben er weer een extreme ‘Elfer’ bij. De jongste Ruff (9ff) op basis van de Porsche 911 GT2 levert een duizelingwekkend vermogen van 850 pk. Het koppel laat een evenzo grote indruk achter: 920 Nm.

Dat brengt ons meteen bij de cijfers. Knallen naar 100 km/h gaat in 3,0 seconden. En terwijl het grootste gros van alle auto's nog bezig is deze eerste grens te bereiken, tikt de 9ff BT2 (Bi-Turbo 2) de 200 km/h aan. Na 8,7 seconden is het al zover. Tien tellen later mag ook de magische grens van 300 km/h worden verwelkomd. De koek is dan echter nog lang niet op. Het uithoudingsvermogen van de BT2 reikt namelijk tot 382 km/h.

Vleugels
GFFOm opstijgen te voorkomen heeft 9ff tevens een nieuwe aerodynamicakit ontwikkeld. Het betreft een voortborduursel op de eerder uitgebrachte kits die nog eens 70 kg meer aan neerwaartse druk op de vooras levert. De downforce op de achteras neemt met nog eens 90 kg toe. Fijn om te weten, toch?! Verder is de bolide zo licht mogelijk gehouden door de motorkap, de deuren en het dak van koolstofvezel te vervaardigen. Geïnteresseerd in de 9ff BT2? Het bedrijf vraagt er in Duitsland € 285.000,- voor.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model