Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: 135 nachtjes slapen tot nieuwe Volkswagen e-up met grotere accu

Nieuws: 135 nachtjes slapen tot nieuwe Volkswagen e-up met grotere accu

135 nachtjes slapen tot nieuwe Volkswagen e-up met grotere accu

30.04.2019

Op 12 september 2019 start de Frankfurt Motor Show. Op de stand van Volkswagen zal de nieuwe e-up staan. De belangrijkste vernieuwing aan de elektrische stadsauto wordt een groter accupakket. Dat geeft ‘m waarschijnlijk een actieradius van 200 tot 300 kilometer.

Wij voorspellen dat de meeste bezoekers van de Frankfurt Motor Show de nieuwe Volkswagen e-up over het hoofd zullen zien. Dat komt niet alleen door zijn kleine formaat. Hij deelt de stand namelijk met de definitieve productieversie van de langverwachte Volkswagen ID; de elektrische auto van het formaat Golf, waarmee Volkswagen de wereld hoopt te veroveren.

Volkswagen e-up en Volkswagen ID
Ondanks de komst van de Volkswagen ID, is de e-up allesbehalve overbodig. Dat komt door het verschil in formaat en – nog belangrijker – prijs. Waarschijnlijk gaat de Volkswagen ID ruim 30.000 euro kosten en kan de Volkswagen e-up voor 25 mille aanbieden. Zoveel kost tenminste het huidige model.

Eigenlijk hopen we voor de nieuwe Volkswagen e-up op een prijs van 22.000 euro, want de huidige e-up is aan de dure kant. Het tegenargument voor een prijsverlaging is dat kopers van het huidige model zich dan bekocht voelen. Zou daarom de Volkswagen e-up nu al niet meer te koop zijn?

36 kWh voor Volkswagen e-up?
De huidige Volkswagen e-up heeft een accupakket van 18,7 kWh en komt daarmee ongeveer 100 kilometer ver. De kans is groot dat de accu van de nieuwe e-up dubbel zo groot is. In de huidige e-Golf zit namelijk een accupakket van 36 kWh. Daarmee moet 200 kilometer een makkie zijn en wie alleen in de stad rijdt, komt misschien wel 300 kilometer ver op een acculading.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model