Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws:  Volvo S40 en V50

Nieuws: Volvo S40 en V50

Onderscheidend karakter voor S40 en V50

08.05.2007

Volvo S40 en V50 op tal van punten vernieuwd.

Vier jaar geleden presenteerde Volvo de nieuwe S40 en de V50. De Zweedse autofabrikant zette daarbij in op een jongere doelgroep dan we voorheen van het merk gewend waren. En met succes. Zo is de gemiddelde leeftijd van de S40-koper gedaald van 50 naar 40 jaar en nam het aantal V50-klanten jonger dan 44 jaar toe van 45 naar 55 procent. Er kan dus gesteld worden dat er zowel een jongere als een bredere doelgroep is bereikt. Ondanks dit succes en de enorme aantallen die Volvo in de afgelopen vier jaar wist te verkopen is het inmiddels tijd voor een update. Zowel de S40 als de V50 werden op tal van punten aangepast.

Vernieuwd exterieur

Nieuws  Volvo S40 en V50 Volvo heeft het exterieur zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde aangepast. Volvo heeft daarbij geprobeerd om de S40 en V50 een meer onderscheidend karakter te geven. Zo toont de S40 meer verwantschap met de S80 en is de V50 juist meer gericht op de V70. De S40 heeft daardoor een meer elegante look gekregen. Het iets ronder vormgegeven front, de nieuwe grille met prominent Volvo-logo en de nieuwe koplampunits bepalen het beeld. Bovendien loopt een lager geplaatste luchtinlaat over de gehele breedte van de auto. Dit in tegenstelling tot het voorgaande model, waarbij de luchtinlaat uit drie gedeelten bestond. Bij de V50 heeft Volvo dus meer overeenkomsten met de V70 proberen in te brengen. De nieuwe zwarte honingraatgrille met daarin het grotere Volvo-logo zorgt voor een wat sportievere aanblik. Verder zien we ook nieuwe koplampunis en drie lager geplaatste luchtinlaten. Zowel bij de S40 als bij de V50 werden de achterlichtunits en de achterbumpers vernieuwd. De remlichten maken bovendien voortaan gebruik van LED-technologie.


Vernieuwd interieur

Nieuws  Volvo S40 en V50 In het interieur stonden de ontwerpers voor een grote uitdaging. Het veelgeprezen dashboard van de beide modellen moest naar een nog hoger plan worden getild. Daarbij heeft Volvo onder meer het onderste deel van de middenconsole aangepast en ook de deurpanelen werden compleet vernieuwd. Bovendien heeft Volvo ingespeeld op het verzoek van de klanten om meer stijlaccenten te kunnen aanbrengen. Zo is er speciale bekleding met felgroene accenten leverbaar en zien we nieuwe designdetails in het instrumentarium en rond de ventilatieopeningen. Ook de beschikbaarheid van echt hout (Nordic Light OakFresh) op de middenconsole is nieuw voor de S40 en V50.


Meer opbergruimte

Op verzoek van de huidige S40- en V50-rijders heeft Volvo bovendien alles in het werk gesteld om meer opbergruimte te creëren. Zo werden de portierpanelen opnieuw ontworpen om zodoende grotere portiervakken te kunnen realiseren. Verder zien we een compactere handrem, meer opbergruimte tussen de zitplaatsen en op diverse plaatsen grotere opbergvakken. Aan de achterzijde van de middenconsole is bovendien een inklapbare houder gemonteerd waarin een 1,5 liter fles voor de achterinzittenden kan worden opgeborgen.

Motoren

Nieuws  Volvo S40 en V50 Motorisch zijn het slechts kleine wijzigingen die Volvo heeft doorgevoerd. De T5-motor is voortaan 10 pk krachtiger en levert dus een vermogen van 230 pk. Bovendien is de D5-dieselmotor na de zomer van 2007 ook leverbaar met een handbak. Daardoor is de motor goed voor een koppel van 400 in plaats van 350 Nm. Verder zien we een motorenaanbod dat bestaat uit de 1.6 (100 pk), de 1.8i (125 pk), de 1.8F (FlexiFuel 125 pk), de 2.0 (145 pk), de 2.4 (140 pk) en de 2.4i (170 pk). Het dieselaanbod bestaat uit de 1.6D (109 pk), de 2.0D (136 pk) en de D5 (180 pk).


Veiligheidsuitrusting verbeterd

Nieuws  Volvo S40 en V50 Op gebied van veiligheid zijn de nieuwe S40 en V50 voorzien van diverse innovaties. Bijvoorbeeld de actieve bi-xenonkoplampen (optie) die in een bocht met de rijrichting meedraaien. En de alarmlichten die automatisch in werking treden zodra de airbags worden geactiveerd, zodat andere automobilisten tijdig worden geattendeerd op de aanrijding. De remlichten zijn voorzien van een EBL-functie (Emergency Brake Lights), waardoor deze snel knipperen op het moment dat de bestuurder hard remt.


Prijs vernieuwde S40 en V50

De verkoopdoelstelling voor de nieuwe Volvo S40 is vastgesteld op 75.000 exemplaren per jaar. De Verenigde Staten zijn daarbij de belangrijke markt, met ongeveer 30 procent van de totale verkopen. In de loop van 2007 zal China uitgroeien tot de op één na belangrijkste markt. Engeland, Spanje, Duitsland en Zweden zijn de belangrijkste Europese markten voor de nieuwe Volvo S40. Voor de nieuwe V50 stelt Volvo zich ten doel jaarlijks 70.000 stuks te verkopen. Daarvan is ongeveer 85 procent bestemd voor Europa, met Duitsland, Zweden, Engeland, Italië en Nederland als de belangrijkste markten. De prijzen van de vernieuwde Volvo S40 en V50 stijgen ten opzichte van het huidige model in Nederland met circa 250 euro. Voor de S40 betekent dat een vanafprijs van ongeveer € 26.000,- en voor de V50 moet minimaal € 27.500,- worden betaald.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model