Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws:  Jag-ringtaxi

Nieuws: Jag-ringtaxi

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

09.05.2018

Jaguar hapt naar BMW door twee nieuwe 'ringtaxi's' naar voren te schuiven: de F-type SVR en XJR. Beide kunnen 575 pk bij elkaar brullen en zijn tot november te boeken voor een rondje over de Nürburgring-Nordschleife. Op de passagiersstoel welteverstaan.

Natuurlijk kun je met je eigen auto de Nürburgring onveilig maken. Velen doen dat dan ook, betalen 25 euro entree voor een rondje over het 20,8 lange circuit en nemen de bijkomende kosten voor een snellere bandenslijtage en extra oliebeurtje voor lief. Nog maar te zwijgen over de rekening die volgt wanneer het enthousiasme het wint van het stuurtalent en daardoor onverhoopt de vangrail wordt getoucheerd. Maar goed, dat is tegelijk een deel van de kick.

BMW zag hierin ooit een gat in een markt en trok daarop een blik M5's open om ze te laten fungeren als zogeheten ringtaxi. De entree is een stukje duurder weliswaar, maar – met een professioneel coureur achter de knoppen – ben je zo goed als gevrijwaard van alle risico's en gegarandeerd van een optimale Ring-ervaring. In je Corsa B en zelfs Honda S2000 of opgefokte Subaru Impreza is dat toch wat lastiger.

XJR575 meest interessant
Ook Jaguar deelt die mening, en springt hier nu op in met de F-type SVR en XJR575. Beide bloedsnelle 'Jags' kunnen nu tijdelijk geboekt worden voor een rondje maximum attack over de Ring. Reseveren kan vooraf of ter plaatse en de kosten voor één rondje bedraagt 199 euro per auto.

Wil je de kosten dus zo laag mogelijk houden, verzamel nog twee passagiers, boek de XJR575 en deelt het tarief. Bij de tweezits F-type SVR heb je die mogelijkheid immers niet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model