Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: ​Dit zijn de BMW X3 M en X4 M met spectaculaire acceleratie

Nieuws: ​Dit zijn de BMW X3 M en X4 M met spectaculaire acceleratie

​Dit zijn de BMW X3 M en X4 M met spectaculaire acceleratie

14.02.2019

Wanneer je de letter M aan een BMW-model toevoegt dan weet je één ding zeker; sportiviteit staat voorop. Zelfs wanneer het om een SUV gaat. Deze BMW X3 M en X4 M zijn daarop geen uitzondering. Met name wanneer je voor de Competition-uitvoering gaat.

De modellen van BMW M GmbH hebben een grote naam opgebouwd als het gaat om sportiviteit. En dat gaat veel verder dan wat spoilerwerk, carbon en een paar flinke wielen.

Speciale M-features
De techneuten op BMW's sportieve afdeling realiseerden verstevigingen van de carrosserie en verfijnden de ondersteltechnologie. Met drie instellingen die met een druk op de M1/M2 knop zijn te selecteren, bieden de elektronisch aangestuurde schokdempers van de speciale M wielophanging bovendien een mooie mix van comfort en sportiviteit. De speciaal ontwikkelde bewegingskarakteristiek van de M wielophanging – bij de vooras met veerpoten met dubbele bevestigingspunten en vijflink wielophanging voor de achteras – biedt volgens BMW een grote nauwkeurigheid van de wielgeometrie en optimale richtingsstabiliteit.

Krachtigste zescilinder ooit
Achter de indrukwekkende nieren ligt een nieuwe 6-cilinder lijnmotor. En niet zomaar een motor, maar de 'krachtigste 6-cilinder-in-lijn die ooit in een BMW M-model werd gemonteerd. Mede dankzij de TwinPower Turbo-techniek wordt een vermogen van 480 pk opgewekt. Het koppel ligt op een al minstens zo indrukwekkende 600 Nm. Dat je daarmee in 4,2 seconden naar 100 km/h kunt sprinten zal je niet verbazen. Ter vergelijk; de Audi SQ5 moet het doen met 354 pk. De Mercedes-AMG GLC moeten ze wel voorlaten want die produceert 510 pk.

BMW X3 M en X4 M Competition
Maar er is ook een Competition-model. Van zowel de X3 M alsook de X4 M. En die doet daar nog 30 pk bovenop (totaal 510 pk). Oftewel, gelijk aan de concurrent uit Affalterbach. Het maakt de sprint naar 100 km/h nog 1 tiende van een seconde korter.
Vanzelfsprekend mag je rekening houden met een extra sportief uiterlijk. Dat vertaalt zich in speciaal bumper- en spoilerwerk, specifieke wielen en een sportief aangekleed interieur.

Specifieke details
De BMW X3 M Competition en BMW X4 M Competition zijn voorzien van méér exclusieve carrosserieaccenten. Waaronder de hoogglanszwarte afwerking van de omlijsting van de nierengrille, spiegelkappen, M kieuwen in de voorste zijschermen en achterspoiler van de Sports Activity Coupé. Tot de standaarduitrusting behoren 21 inch lichtmetalen M wielen in bi-colour Schwarz en een M Sport uitlaatsysteem. De expressieve uitstraling van het interieur wordt versterkt door M Sport stoelenmet uitgebreide lederen bekleding 'Merino', modelafhankelijke instaplijsten en een typeaanduiding op de middenconsole.

Vanaf deze zomer staan de BMW X3 M en X4 M bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model