Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws:  BMW Concept CS

Nieuws: BMW Concept CS

Combinatie tussen sportauto en coupé

08.05.2007

Met de Concept CS toont BMW een unieke vierdeurs Gran Turismo die de lijnen van een sportauto en een elegante coupé met elkaar combineert. Moeten we de Concept CS vergelijken met bestaande modellen dan kunnen we de auto het beste positioneren op het niveau van de Maserati Quattroporte en de op stapel staande Aston Martin Rapide. Maar ook de Porsche Panamera zal een concurrent vormen voor de Concept CS.

Nieuwe designrichting

Nieuws  BMW Concept CSQua styling is BMW een nieuwe weg ingeslagen. Er wordt duidelijk voortgeborduurd op de door Chris Bangle ontwikkelde stijl, maar dan op een nog meer chique manier. Het front van de Concept CS wordt gedomineerd door de brede en typische BMW-nieren. Bovendien trekt de vorm van de koplampen direct de aandacht. Van opzij is de coupé-lijn het beste herkenbaar en zien we duidelijk overeenkomsten met de Aston Martin Rapide. Voor een extra stijlvolle aanblik zijn de portiergrepen netjes weggewerkt en de kenmerkende Hofmeister-knik (de typische vorm van de C-stijl) werd in de Concept CS opnieuw vormgegeven.

Sportief, maar chique interieur

Nieuws  BMW Concept CSDe sportieve en chique combinatie van het exterieurdesign is ook doorvertaald naar het binnenste van de Concept CS. Het interieur biedt plaats aan vier personen die elk beschikken over hun eigen comfortabele, maar sportieve stoel. Het dashboard is naar de bestuurder toegedraaid en de materialen zien er luxe en hoogwaardig uit. Niet alleen de stoelen maar ook het plafond, de deurpanelen en delen van het dashboard zijn met leer bekleed. De bedieningsknop van het iDrive-systeem is gemaakt van keramisch materiaal. Tussen de inzittenden door loopt van voor tot achter een middentunnel. Hierin is extra opbergruimte gecreëerd.

Motor onbekend

Nieuws  BMW Concept CSOver de motor van de Concept CS verhult BMW zich in een stilzwijgen. Het is echter zeer aannemelijk dat hier plaats is gemaakt voor de 507 pk sterke V10 uit de M5/M6 of de V12 uit de 7-serie. Het toekomstpotentieel van de Concept CS lijkt ons zeer reëel. De auto kan worden gepositioneerd boven de 7-serie en moet voor BMW de concurrentie aangaan met de Maserati Quattroporte en de op stapel staande Aston Martin Rapide en Porsche Panamera.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model