Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws:  Bentley Continental GT3

Nieuws: Bentley Continental GT3

Born to race: Bentley Continental GT3

10.11.2017

Bentley heeft een naam hoog te houden als het gaat om het creëren van de bruutste GT3-racer. En daarin is het wederom meer dan geslaagd. Ook de nieuwste Continental GT3 is een beest!

Zeer brede schouders
De Continental GT3 zal het zoal opnemen tegen vergelijkbare GT3-machines van onder andere Porsche, Honda, Audi en McLaren. Maar geen van die merken hebben zo'n ultravette racer weten neer te zetten als Bentley. Voor een keer is de mollig bouw van de Conti GT een voordeel.

800 kg bespaard
De Continental GT3 mag dan van nature relatief grof van stuk zijn, je ziet dit niet terug in de feitelijke kilo's die hij op de weegschaal legt. 1.300 kilogram valt namelijk allerzins mee, maar bovendien is dit bijna 800(!) kilogram lichter dan de auto waarvan 'ie is afgeleid. En ja, dit opgegeven gewicht is inclusief krachtcentrale, in dit geval een 4.0 liter V8 met dubbele turbo's, goed voor 550 pk. Petje af.

Mengelmoes
Voor de ontwikkeling en preparatie schakelde Bentley onder andere M-Sport in, eveneens een door-en-door Brits bedrijf en geen banden heeft met BMW. Voor het optimaal programmeren van het motormanagement is Cosworth medeverantwoordelijk, terwijl de sequentiële zestrapstransmissie wegkomt bij Ricardo en de koppeling weer van AP. BBS Motorsport leverde de 18 inch wielen en Alcon op zijn beurt de remmerij voorzien van liefst 6 zuigers per voorste schijf. Een echte mengelmoes dus, zoals dat veelal gaat in de racerij.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model